קונפי שום זה אחד הדברים האהובים עלי ביותר, משתמש בו כמעט לכל דבר בתור תיבול ולהוספת טעם כשצריך, אחח הארומה השומית על חתיכת בשר זה פשוט משגע!
במקור קונפי משמעותו הכנת המזון בשומן של עצמו ולאורך זמן, ניתן לראות זאת בעיקר באווזים ובברווזים שמבושלים בשומן של עצמם.
במקרה של קונפי שום אנחנו נשתמש בשמן זית ונראה שיטה להכנה בסו-ויד שבעזרתה ניתן להשתמש בפחות שמן זית מאשר נשתמש בשיטה הקלאסית
המתכון שלי
המצרכים:
- 2-3 ראשי שום
- שמן זית איכותי
- 1 גבעול של רוזמרין
- מלח ים גס
- צ'ילי גרוס
בשיטה הקלאסית-
נפרק את שיני השום ונמקם בתוך סיר קטן, נשים את התבלינים ונמלא בשמן זית עד שנכסה את שיני השום
נדליק אש קטנה לכשעה, חשוב לשים לב שהשמן אינו מבעבע, במידה וכן יש לכבות את האש למס' דקות ולשוב ולהדליק הסיבה נעוצה בזב שאנו לא רוצים שהשום יתבשל אלא רק יתרכך.
לאחר מכן נשים בכלי (צנצנת או קופסא), נשמור את זה במקום קריר (יחסית) ויבש, אין צורך לשמור במקרר
בסו-ויד – מה זה סו-ויד, ניתן לקרא כאן
נפרק את שיני השום ונמקם בשקית ווארם, נוסיף את התבלינים והרוזמרין ונמלא שמן זית עד שנראה שהוא מגיע לכל השיניים
טמפרטורה – 83 מעלות
זמן – כשלוש שעות
לאחר מכן נשים בכלי (צנצנת או קופסא), נשמור את זה במקום קריר (יחסית) ויבש, אין צורך לשמור במקרר
בתאבון!
אני מכין אותו ישר בתור צנצנות. מוסיף גם כמה גבעולי תימין.
אהבתיLiked by 1 person
מעולה, רק בתוך צנצנת השימוש של שמן זית יהיה ״בזבזני״
אהבתיאהבתי
אלא אם יש לך מכונת ואקום לנוזלים 🙂 או שאתה עושה שימוש אחרי זה בשמן (כמו להבריש לחמניות שום, במילוי קונפי שום)
https://www.tals-cooking.com/soft-garlic-buns/
אהבתיאהבתי
כן יש לי מכונה שמתאימה לנוזלים
אהבתיאהבתי
עובד גם עם שקיות זיפלוק?
אהבתיאהבתי
כן, אין סיבה שלא
אהבתיאהבתי
יריב,
במדריך למשתמש של ה-foodsaver, רשום:
IMPORTANT: Due to the risk of anaerobic bacteria,fresh mushrooms, onions, & garlic should never be vacuum packaged
כלומר, אם הבנתי נכון לא אמורים לוואקם שום…..
האמנם???
אהבתיאהבתי
היי, ראיתי שענו לך בקבוצה, מדובר על אחסון ולא על בישול
אהבתיאהבתי
חייבים לאחסן במקרר ל עד שבועיים
https://upstartkitchen.wordpress.com/answers/garlic-confit-delicious-or-deadly/
אהבתיאהבתי
היי שי,
מנסיון, כל עוד נמצא בשמן זית הוא יכול להשאר חודשים
אהבתיאהבתי