20170410 120806726 ios e1496239314476 1

קונפי שום – סו-ויד

קונפי שום זה אחד הדברים האהובים עלי ביותר, משתמש בו כמעט לכל דבר בתור תיבול ולהוספת טעם כשצריך.
אחח הארומה השומית על חתיכת בשר זה פשוט משגע!

במקור קונפי משמעותו הכנת המזון בשומן של עצמו ולאורך זמן, ניתן לראות זאת בעיקר באווזים ובברווזים שמבושלים בשומן של עצמם.
במקרה של קונפי שום אנחנו נשתמש בשמן זית ונראה שיטה להכנה בסו-ויד שבעזרתה ניתן להשתמש בפחות שמן זית מאשר נשתמש בשיטה הקלאסית

מה זה סו-ויד, ניתן לקרא כאן

שום קונפי

קונפי שום – סו-ויד

0e537d4f7fa3da05a924ee6502c08d1bYariv.Levi
קונפי שום זה אחד הדברים האהובים עלי ביותר, משתמש בו כמעט לכל דבר בתור תיבול ולהוספת טעם כשצריך.
אחח הארומה השומית על חתיכת בשר זה פשוט משגע!! במקור קונפי משמעותו הכנת המזון בשומן של עצמו ולאורך זמן, ניתן לראות זאת בעיקר באווזים ובברווזים שמבושלים בשומן של עצמם.
במקרה של קונפי שום אנחנו נשתמש בשמן זית ונראה שיטה להכנה בסו-ויד שבעזרתה ניתן להשתמש בפחות שמן זית מאשר נשתמש בשיטה הקלאסית

כלי עבודה

  • מכשיר סו-ויד
  • מיכל מים
  • משקולות / חלוקי נחל
  • מכונת וואקום/זיפלווק/צנצנת מייסון

מרכיבים
  

  • 3 ראשי שום
  • שצן זית איכותי
  • 1 גבעול רוזמרין
  • מלח גרוס
  • צ׳ילי גרוס

הוראות הכנה
 

  • נפרק את שיני השום ונמקם בשקית וואקום,
  • נוסיף את התבלינים והרוזמרין ונמלא שמן זית עד שנראה שהוא מגיע לכל שיניי השום
    20170410 120806726 ios e1496239314476 1
  • נכוון את מכשיר הסו-ויד לטמפרטורה של 84 מעלות לכ3 שעות
  • ברגע שהמים מגיעים לטמפרטורת היעד נניח את שקית הוואקום בתוך המיכל ועליו את המשקולות
  • לאחר כ3 שעות מוציאים את שקית וואקום לצינון
  • לאחר מכן נשים בכלי (צנצנת או קופסא), נשמור את זה במקום קריר (יחסית) ויבש, אין צורך לשמור במקרר
  • השום מוכן למאכל, הוא תוספת נהדרת ווגם חומר גלם נהדר לתיבול במאכלים נוספים

#### חשוב ####

  • יש לצרוך את השום קונפי תוך מס׳ שבועות קצת מחשש לבוטלינום
  • בתאבון!

10 מחשבות על “קונפי שום – סו-ויד”

  1. יריב,
    במדריך למשתמש של ה-foodsaver, רשום:
    IMPORTANT: Due to the risk of anaerobic bacteria,fresh mushrooms, onions, & garlic should never be vacuum packaged
    כלומר, אם הבנתי נכון לא אמורים לוואקם שום…..
    האמנם???

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Recipe Rating




אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

Shopping Cart