img 6193 min 91E7Vwgse 1

Reverse Sear – ריברס סיר (צלייה הפוכה)

אחד הנושאים שעולים לא מעט בקבוצה, מה זה ריברס סיר, אנסה לעזור בהבנה של הטכניקה ואולי גם על הדרך נדבר על ההיסטוריה שלה בעזרת מאמר קצר וקליל.- כמובן שדוגמאות לנתחים ומתכונים ניתן למצא בחיפוש בקבוצה

אז מה זה Reverse Sear – ריברס סיר (צלייה הפוכה)

למעשה אנחנו מדברים על בישול של נתח (ולא רק) על חום נמוך (מזכיר לכם משהו??), קלאסית מבוצע בתנור, אני מעדיף מעשנה או גריל בטמפרטורה של כ110 מעלות ואחרי שהגיע לטמפרטורה הפנימית הרצוייה (תלוי בנתח), צלייה בחום גבוה במהירות (חשוב!) – בסוף נקבל נתח שהוכן בצורה ״מושלמת״ ושווה מכל הצדדים, רך, מקורמל עם קראסט מטריף

טכניקה לבישול Reverse Sear לפי קנג׳י

טכניקה לבישול Reverse Sear לפי קנג׳י

מה הטכניקה שהשתמשו בה לפני כן

הטכניקה כמו שהשם למעלה מרמז הייתה הפוכה, מה שאומר שהחלו בצלייה לטובת קרמול וקראסט ואז שימוש בתנורֿ\מעשנה\גריל גז לבישול הנתח.
החיסרון של השיטה הזו היא דווקא בצלייה הראשונית, את הצלייה צריך לעשות בצורה מדוייקת ואנו עלולים בצלייה הזו לעבור את מידת העשייה הפנימית בטעות אם הצלייה תיקח יותר זמן מהרצוי לפני הבישול ובשיטה ההפוכה הסיכוי לטעות נמוך

קצת היסטוריה כפי שפורסמה ב AmazingRibs

סו-ויד

אם נבחין בתהליך נראה כי מי שלמעשה עשה את זה (ריברס) ראשון דווקא מגיע מעולם הסו-ויד בשנות ה60, שם המציאו טכניקה שתוכל למקסם את השימוש בחומר גלם מאוד יחודי ויקר – כבד אווז, והצליחו להכין אותו בצורה מדוייקת עם איבוד מזערי של פחת,
״על הדרך״ התחילו להשתמש בשיטה בומרי גלם נוספים כגון בשר, דגים וירקות. כך כאשר מכינים נתח (סטייק) בסו-ויד, אני מבשלים אותו בצורה מדוייקת ושווה מכל הכיוונים ואפילו שולטים במרקם ע״י בחירת טמפרטורה מסויימת (מזכיר לכם משהו ) ואז צלייה מהירה של הנתח בגרילֿ/מחבת/פלאנצ׳ה לטובת קראסט וקרמול

תנור בעל שליטה על לחות CVap

בשנות ה80 הוציאה חברת ווינסטון תעשיות תנור ששולט על הלחות על מנת לעזור לעולם המוסדי (מסעדות) למקסם את היעילות והמהירות בהכנת מנות
למעשה התנור היה עובד בטמפרטורה נמוכה למשך שעות ארוכות ושומר על לחות מירבית על מנת שהנתח לא יעבור מידת עשייה או שלפחות ייקח זמן רב עד שיעבור מידת עשייה – כך היו נתחים למעשה מוכנים וממתינים רק לצלייה לצריבה (קרמול) וקראסט ואז ישר להגשה מה שלמעשה משיג את המטרות שציינו למעלה

כמובן שעם השנים עוד רבים ציינו את השיטה בספרים ואפילו בסרטונים שלהם מבשלים ודיברו למעשה על יתרונות השיטה
אני מצאתי את השיטה מעולה לטחונים באשר הם ולא רק לנתחים אם המבורגרים, נקניקיות, קבב ועוד – פשוט משדרג את זה משמעותית!!!

אז יאללה – תכינו את הנתח שלכם בריברס סיר בגריל, מעשנה, סו-ויד ותעלו לקבוצה!

best wood pellets for smoking min

פלט עץ

פלט עץ, מי, מה, מו ? מדי פעם עולות שאלות שונות בנושא מעשנות פלט.הפעם אתמקד אך ורק בנושא חומר הבעירה ולא בשלל ההשוואות המתבקשות בין מעשנות …
קרא עוד
אמולסיה

נקניקיות אמולסיה – הכנה ביתית

אמולסיה מי לא מתגעגע לנקניקיות של פעם?? אותן הנקניקיות הנוסטלגיות שהיינו אוכלים בתור ילדים עם צלחת פסטה ענקית, מגולגלות בתוך בצק עלים (משה בתיבה), או בתוך …
קרא עוד

עוגות בסו-ויד

3 עוגות כייפיות ופשוטות מאוד שיגרפו מחמאות מהאורחים! והיתרון? כרגיל לא צריך לשמור בתנור, לדקור עם קיסם או לערבל בבן מארי… פאי לימון על בסיס עוגיות קרמל …
קרא עוד
23659210 1082679975202326 8388978103338785982 n

מתכון טרין זנב עידו לוי

ושוב, עידו לוי מ ‎Levy’s BBQ – בית של בשרים  מפגיז בקינוח מטורף והפעם טרין זנב זנב הוא בשר עם המון טעם. המון המון טעם. ונראה לי היה …
קרא עוד

סו-ויד (ראנר) של חברת InkBird

את המכשיר הכיר לי במקרה יניב קישון, חבר קבוצה מוערך באחד ממבצעי יום הרווקים הסינים, בתור רווק סיני ראיתי שהמחיר היה מצויין ואמרתי, מה כבר …
קרא עוד

1 מחשבה על “Reverse Sear – ריברס סיר (צלייה הפוכה)”

  1. פינגבאק: מה חשוב לבדוק ברכישת גריל גז? | סודות המעשנה והסו-ויד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

Shopping Cart