ממרח לימון כבוש ושום קונפי. איך לא? בסו ויד.
🍋 אחרי מתכון החמוצים בסו ויד 🥒(מי שרוצה מתכון אצרף בתגובות), נעבור ללימון כבוש.
כמובן שאפשר לחכות לממרח הזה החל משבועות בודדים והמהדרין כובשים את הלימון גם שנה.
אני הייתי מעט חסר סבלנות, וזה השתלם לגמרי!
הוראות הכנה:
קונים לימונים, צהובים ונקיים עד כמה שאפשר. 🍋 שוטפים אותם היטב עם סבון שירד כל הלכלוך והאבק.
פורסים לפרוסות דקות. מפזרים מלח על כל פרוסה. דוחסים את הפרוסות לצנצנת, וממלאים אותה עד הסוף.
המלח יגרום לפרוסות הלימון להגיר נוזלים אבל אם נשאר קצת חלל, סוחטים מיץ לימון למלא את הצנצנת. לא מוסיפים מים!
מעל הכל קצת שמן זית שיאטום את העסק.
עכשיו כמו שאמרתי, או שנותנים לצנצנת לנוח חודשיים (כמה שיותר יותר טוב אפילו שנה), או כמוני, זורקים לסו ויד לטמפ' 85 ל-45 דק'. (אפשר גם לשעה – תשחקו עם זה, עניין של מרקמים).
מוציאים, ומקררים את הצנצנת על השיש. לא מי קרח! הצנצנת עלולה להתפוצץ.
למרקם של ממרח לערבל עם בלנדר. אצלי הבמיקס טחן את הכל בדקה אחת.

בשלב הזה הוספתי 15 שיני שום קונפי (למי שלא יודע איך מכינים יש מתכון בתגובות), פפריקה מרוקאית ומעט סוכר עד שהגעתי לטעם שאהבתי.
יצא פגז! אתם חייבים לנסות יריב כבר ניסה והתמכר 🙂.

שום שחור בסו-ויד
לפני 9 חודשים עשיתי את הניסוי הראשון שליבהכנת שום שחור בסוויד..לטובת הניסוי, הקרבתי את מכשיר…
קונפי שום – סו-ויד
קונפי שום זה אחד הדברים האהובים עלי ביותר, משתמש בו כמעט לכל דבר בתור תיבול…
בלנקט דה וו (עגל בשמיכה)
בשבוע הכי קר בשנה שחזרתי מתכון שהכנתי לאחרונה לפני 20 שנה בערך, מתכון שמשלב בשר,…
2 תגובות
פצצה של מתכון, נמצא קבוע אצלי במקרר – תודה רבה!