ממרח לימון כבוש ושום קונפי. איך לא? בסו ויד.
🍋 אחרי מתכון החמוצים בסו ויד 🥒(מי שרוצה מתכון אצרף בתגובות), נעבור ללימון כבוש.
כמובן שאפשר לחכות לממרח הזה החל משבועות בודדים והמהדרין כובשים את הלימון גם שנה.
אני הייתי מעט חסר סבלנות, וזה השתלם לגמרי!
הוראות הכנה:
קונים לימונים, צהובים ונקיים עד כמה שאפשר. 🍋 שוטפים אותם היטב עם סבון שירד כל הלכלוך והאבק.
פורסים לפרוסות דקות. מפזרים מלח על כל פרוסה. דוחסים את הפרוסות לצנצנת, וממלאים אותה עד הסוף.
המלח יגרום לפרוסות הלימון להגיר נוזלים אבל אם נשאר קצת חלל, סוחטים מיץ לימון למלא את הצנצנת. לא מוסיפים מים!
מעל הכל קצת שמן זית שיאטום את העסק.
עכשיו כמו שאמרתי, או שנותנים לצנצנת לנוח חודשיים (כמה שיותר יותר טוב אפילו שנה), או כמוני, זורקים לסו ויד לטמפ' 85 ל-45 דק'. (אפשר גם לשעה – תשחקו עם זה, עניין של מרקמים).
מוציאים, ומקררים את הצנצנת על השיש. לא מי קרח! הצנצנת עלולה להתפוצץ.
למרקם של ממרח לערבל עם בלנדר. אצלי הבמיקס טחן את הכל בדקה אחת.

בשלב הזה הוספתי 15 שיני שום קונפי (למי שלא יודע איך מכינים יש מתכון בתגובות), פפריקה מרוקאית ומעט סוכר עד שהגעתי לטעם שאהבתי.
יצא פגז! אתם חייבים לנסות יריב כבר ניסה והתמכר 🙂.

פסטרמי NY סטייל
הכל התחיל מבריסקט יפיפה, חילקתי את הפוינט והפלאט, את הפוינט הכנתי לשבת והפלאט הלך למקפיא…
חזה עוף וירקות ברוטב קארי צהוב
מיני עוגות גבינה בסו ויד
מכוונים את הסו ויד ל 79.5 מעלות לשעה וחצימצרכים:חבילת גבינת שמנת (השתמשתי בסימפוניה)חצי כוס סוכרקורט…
2 תגובות
פצצה של מתכון, נמצא קבוע אצלי במקרר – תודה רבה!