ממרח לימון כבוש ושום קונפי

ממרח לימון כבוש ושום קונפי [2019]

ממרח לימון כבוש ושום קונפי. איך לא? בסו ויד.

🍋 אחרי מתכון החמוצים בסו ויד 🥒(מי שרוצה מתכון אצרף בתגובות), נעבור ללימון כבוש.
כמובן שאפשר לחכות לממרח הזה החל משבועות בודדים והמהדרין כובשים את הלימון גם שנה.
אני הייתי מעט חסר סבלנות, וזה השתלם לגמרי!

הוראות הכנה:

קונים לימונים, צהובים ונקיים עד כמה שאפשר. 🍋 שוטפים אותם היטב עם סבון שירד כל הלכלוך והאבק.
פורסים לפרוסות דקות. מפזרים מלח על כל פרוסה. דוחסים את הפרוסות לצנצנת, וממלאים אותה עד הסוף.
המלח יגרום לפרוסות הלימון להגיר נוזלים אבל אם נשאר קצת חלל, סוחטים מיץ לימון למלא את הצנצנת. לא מוסיפים מים!
מעל הכל קצת שמן זית שיאטום את העסק.

עכשיו כמו שאמרתי, או שנותנים לצנצנת לנוח חודשיים (כמה שיותר יותר טוב אפילו שנה), או כמוני, זורקים לסו ויד לטמפ’ 85 ל-45 דק’. (אפשר גם לשעה – תשחקו עם זה, עניין של מרקמים).

מוציאים, ומקררים את הצנצנת על השיש. לא מי קרח! הצנצנת עלולה להתפוצץ.
למרקם של ממרח לערבל עם בלנדר. אצלי הבמיקס טחן את הכל בדקה אחת.

20190330 085803 scaled 1

בשלב הזה הוספתי 15 שיני שום קונפי (למי שלא יודע איך מכינים יש מתכון בתגובות), פפריקה מרוקאית ומעט סוכר עד שהגעתי לטעם שאהבתי.
יצא פגז! אתם חייבים לנסות יריב כבר ניסה והתמכר 🙂.

20190330 093927 min

קרם ברולה בסו-ויד

קצת מתוק בסוויד לא יכול להזיק ועוד עם קרם ברולה בסו-ויד…. מתכון פשוט לביצוע שתמיד מצליח, רק להקפיד על כל השלבים וקיבלתם מנה שתזכה לתשואות…
המשך קריאה
פיקניה בסו-ויד

פיקניה בסו-ויד

פיקניה בסו-ויד זה מתכון שכל סו-ווידר מתחיל צריך להכיר, זו גם אחת השאלות המאוד נפוצות בקבוצה. למרות שמאוד קל לענות על השאלה, בכל זאת רציתי…
המשך קריאה

2 מחשבות על “ממרח לימון כבוש ושום קונפי [2019]”

  1. פינגבאק: מלפפונים חמוצים בסו ויד | סודות המעשנה והסו-ויד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

Shopping Cart