ממרח לימון כבוש ושום קונפי

ממרח לימון כבוש ושום קונפי [2019]

ממרח לימון כבוש ושום קונפי. איך לא? בסו ויד.

🍋 אחרי מתכון החמוצים בסו ויד 🥒(מי שרוצה מתכון אצרף בתגובות), נעבור ללימון כבוש.
כמובן שאפשר לחכות לממרח הזה החל משבועות בודדים והמהדרין כובשים את הלימון גם שנה.
אני הייתי מעט חסר סבלנות, וזה השתלם לגמרי!

הוראות הכנה:

קונים לימונים, צהובים ונקיים עד כמה שאפשר. 🍋 שוטפים אותם היטב עם סבון שירד כל הלכלוך והאבק.
פורסים לפרוסות דקות. מפזרים מלח על כל פרוסה. דוחסים את הפרוסות לצנצנת, וממלאים אותה עד הסוף.
המלח יגרום לפרוסות הלימון להגיר נוזלים אבל אם נשאר קצת חלל, סוחטים מיץ לימון למלא את הצנצנת. לא מוסיפים מים!
מעל הכל קצת שמן זית שיאטום את העסק.

עכשיו כמו שאמרתי, או שנותנים לצנצנת לנוח חודשיים (כמה שיותר יותר טוב אפילו שנה), או כמוני, זורקים לסו ויד לטמפ’ 85 ל-45 דק’. (אפשר גם לשעה – תשחקו עם זה, עניין של מרקמים).

מוציאים, ומקררים את הצנצנת על השיש. לא מי קרח! הצנצנת עלולה להתפוצץ.
למרקם של ממרח לערבל עם בלנדר. אצלי הבמיקס טחן את הכל בדקה אחת.

20190330 085803 scaled 1

בשלב הזה הוספתי 15 שיני שום קונפי (למי שלא יודע איך מכינים יש מתכון בתגובות), פפריקה מרוקאית ומעט סוכר עד שהגעתי לטעם שאהבתי.
יצא פגז! אתם חייבים לנסות יריב כבר ניסה והתמכר 🙂.

20190330 093927 min
img 20200118 190249 1 scaled

בלנקט דה וו (עגל בשמיכה)

בשבוע הכי קר בשנה שחזרתי מתכון שהכנתי לאחרונה לפני 20 שנה בערך, מתכון שמשלב בשר, ירקות והמון רוטב למנה מחממת ומפנקת. המתכון הצרפתי המקורי כולל…
המשך קריאה

מיני עוגות גבינה בסו ויד

⁩מכוונים את הסו ויד ל 79.5 מעלות לשעה וחצימצרכים:חבילת גבינת שמנת (השתמשתי בסימפוניה)חצי כוס סוכרקורט מלח*לערבב הכל במיקסר עד שאין גושים
המשך קריאה

2 מחשבות על “ממרח לימון כבוש ושום קונפי [2019]”

  1. פינגבאק: מלפפונים חמוצים בסו ויד | סודות המעשנה והסו-ויד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

Shopping Cart