באחת השבתות קמתי עם חשק לחמוצים (אל דאגה אני לא בהריון), אך מחיפוש בבית לא מצאתי מלפפונים חמוצים. מה שכן מצאתי זה מלפפונים בשפע.
חשבתי לעצמי איזה כיף אם היה אפשר להכין במהירות מלפפונים חמוצים ונזכרתי בלימון הכבוש שהכנתי בסו-ויד (אפשר למצא את המתכון של הלימון הכבוש בפוסט הזה) ואמרתי חייב לנסות.
קצת קריאה באינטרנט התאפסתי על מתכון ויאללה לעבודה – תוך שעתיים וחצי והחמוצים היו מוכנים והטעם.. אוי הטעם פגז!
מתכון
מצרכים:
1. מלפפון ירוק בייבי. כמה שיותר טרי! זה קריטי לקראנץ של הביס… אפשר להשתמש גם במלפפונים רגילים, אבל הבייבי יותר טעימים בעיניי.
2. כף וחצי מלח לצנצנת של ליטר.
3. 20% חומץ. חשוב לתהליך הכבישה בסו ויד.
4. פלפל חריף.
5. פרוסות לימון.
6. 3-4 שיני שום.
7. ירק אהוב (שמיר/פטרוזיליה/כוסברה וכו')
8. עלי דפנה ופלפל אנגלי להדגשת טעמים.
דרך הכנה:
הכל נכנס לצנצנת מייסון, מוסיפים מים ויאללה לג'קוזי
סו-ויד חומם ל 60 מעלות ל2.5 שעות-
חשוב!! לא לשים במי קרח אחרי החימום! הצנצנת עלולה להתפוצץ!
לתת לזה להתקרר על השיש קצת ואז אפשר להכניס למקרר או להשאיר בחוץ.
אחרי שמתקרר אפשר לחסל!
בתאבון!
רואי כחלון
פיקניה, שפיץ צ'אך
אחרי סיבוב של שבוע בסינגפור למטרת עבודה, שם הצגתי את החידושים האחרונים בהזרמת וידאו ופגשתי…
מתכון לספייריבס טלה בסו-ויד
ספייריבס טלה בסו-ויד צלעות טלה בסו-ויד, פוסט קליל למסווד המתחיל,אחד המתכונים הפשוטים אך האהובים, מכין…
מתכון לאונטריב במרקם שערות אונטריב בסו-ויד
שערות אונטריב בסו-ויד מתכון שערות אונטריב בסו-ויד זאת אחת המנות הראשונות שלמדתי להכין כשהתחלתי ללמוד…
2 תגובות
הי, מה הכוונה 20% חומץ , האם החומץ אמור להיות 20% מתכולת הצנצנת ?
שימו לב שזה מתכון בחומץ ולא במלח. פוי.
מלפפונים בחומץ זה פשע נגד האנושות. יחי מלפפונים במלח.