עולים לא מעט פוסטים בקבוצה בחיפוש גריל גז כזה או או אחר, לרוב עם ציון של מחיר שהוא לרוב לא הגיוני או לפחות בשקלול שנתי הוא לא נכון, אני מקווה לעשות סדר במיני מדריך הזה, מקווה שתוכלו אחרי שתקראו את המדריך הזה לשאול את השאלות הנכונות כדי לדעת לחפש
עד לפני 3 שנים, הייתי עובד רק עם גריל פחמים, הייתי אנטי גרילי גז כשהתירוץ היחידי באמתחתי היה שהטעם לא אותו הדבר , אין את הארומה של העץ/פחמים, יאמר לזכותי שהניסיון היחידי שהיה לי זה היה עם גריל גז של אמישראגז מלפני 12 שנים לערך שכל הזמן רק בער ללא אבחנה ובצורה לא שיוויונית מה שהוציא לי אוכל שרוף ולא צלוי.
מסתבר שהרבה מים עברו בנהר מאז ויובל לקח על עצמו אתגר לשכנע אותי שיש הרבה מעבר בגריל גז ממה שחשבתי ושיש לא מעט פתרונות משלימים שמייצרים חוויה כוללת מעולה (מיותר לציין שהוא הצליח באתגר) וגם גיליתי לא מעט טכנולוגיות מעניינות על הדרך
אז מה הם השיקולים לדעתי שצריכים לקחת בחשבון כאשר מחפשים גריל גז
אילוצים
תתחילו בבדיקת האילוצים השונים כגון תקציב, גודל אולי התאמה למטבח חוץ וכו׳
- הגדרת תקציב – מה התקציב מינימום ומקסימום שיש לכם להוציא על גריל, אולי הוא ישמש לכמה צרכים בבית כך שאולי אפשר לשחק קצת עם התקציב ולקבל קצת יותר
- מקום – כמה מקום אתם מקצים לגריל, שכן זה מאוד שונה אם הגריל הוא גריל למרפסת או גריל לחצר, יתכן שצריך להתפשר בכמות מבערים ואולי אפילו בשטח צלייה מה שאפילו מגביל בכמות הגרילים שזמינים לגדלים הללו
- מטבח חוץ – במידה ויש מטבח חוץ קיים צריך גם לוודא התאמה למטבח החוץ מבחינת גודל
שיטת צלייה
יש למעשה שתי שיטות צלייה שצריך לקחת בחשבון, כל אחת שונה מאוד בצרכי ביצועים שלה, בד״כ אנחנו נבחר גריל שתואם את שיטת הצלייה שאנחנו רגילים אליה
- צלייה ללא מכסה – גריל שמותאם לעבודה עם מכסה פתוח, צלייה בעוצמת אש גבוהה לשמור על חלל הגריל והרשת חמים מאוד בזמן שהמכסה פתוח, בד״כ שיטה זו תצטרך כוח בעירה עוצמתי מאוד לשמירה על חום הרשת והחלל לאורך זמן, חוויה שמאוד מזכירה עבודה עם פחמים
- צלייה בכיסוי – גריל שמותאם לעבודה במכסה סגור לשמירה על חום וארומה בזמן הכנת הגריל
מאפיינים ותוספות
- מאפייני חומרי בניה – בחירת סוג החומרים ממנו עשוי הגריל מאוד משתנים לפי העדפת צבע, מקום מגורים (קרבה לים או כל מקום עתיר לחות ) ואפילו כמה עצלן אני בניקיון.
ההעדפות יכולות להיות בין נירוסטה או כל צבע אחר זמין. (לרוב שחור), נירוסטה לרוב מייקר את הרכישה מכיווון שהוא חומר יקר יותר אך עמיד יותר לתנאים סביבתיים ועמיד יותר בפני חלודה כך יישמר גם יותר זמן וכמו שרמזתי למעלה, אני עצלן יותר 🙂 - רשתות – גם כאן ישנה בחירה, בין רשת מברזל ייצוק או מניירוסטה, שכל אחד מהם יש לו את היתרונות והחסרונות שלו
- מבערים ונפח הגריל –
- מס׳ מבערים ונפח הגריל – די באים ביחד, גריל גדול בנפח יגיע עם מס׳ מבערים גדול יותר על מנת לחמם את כל הנפח, לכן הבחירה תהיה לטעמי קשורה יותר לכמה נפח אתם זקוקים לו בהפעלה אחת
- מבער אחורי – כאחד שמשתמש ברוטיסרי המון, משתמש בו בתדירות גבוהה, בשווארמות, כנפיים בסלסילה ועוד – חייב לציין שיש בחור אחד שאת שמו לא אגיד שמשתמש במבער האחורי בשימוש להכנת פיצות בגריל!!
- מגיני להבה – חשוב לוודא שיש מגיני להבה מעל המבערים על מנת שתמנעו עד כמה שאפשר מראש מעוגמת נפש של בעירת הגריל ושריפת האוכל במקום צליית האוכל
- רוטיסרי – לטעמי מוצר חובה, תדאגו שלפחות בגריל שרוכשים יש את האפשרות העתידית לחבר רוטיסרי, כיום לרוובם יש את האפשרות הזו
- קומה שניה – כשמתחילים להשתמש בגריל בתדירות גבוהה ומפתחים מיומנויות מגלים את שיטת הריברס סיר, שיטת בישול שמשפרת משמעותית את המיומנות שלנו בלהוציא את החומר גלם בצורה הכי טובה שיש, בלי הרבה עבודה קשה ובלי לעבור מידות עשייה ולקומה השנייה יש תפקיד קריטי בשיטה הזו
- ניקיון –
- לראות שהגריל קל לניקוי שזה מאוד חשוב לשמירה על הגריל ומניעה של התלקחויות
- נגישוות טובה למגש השומן
- אחריות ושירות – התחביב שלנו לא זול, רוכשים גריל במיטב כספנו, תוודאו מה כוללת האחריות ולכמה זמן – גריל זה לא טלפון שמחליפים כל שנתיים!, תוודאו שיש מישהו שירותי ואמין מאחוריי הגריל.
ולסיכום, בחירת גריל הוא לא עניין של מה בכך, יש המון שיקולים החל מתקציב גודל ואפילו צבע – תבחרו בחוכמה והכי חשוב, תהנו!!