2020 02 07 00.00.04 1

רליש – רוטב אמריקאי חמוץ מתוק

רליש בצנצנת
רליש מוכן

רליש (Relish) מוכר לכל מי שטייל בארצות הברית, רוטב חמוץ מתוק, שמוגש ליד הנקניקיה ומשדרג אותה מאד. משום מה לא מצאתי רליש בסופרים בארץ, ובכל מקרה קל מאד להכין אותו לבד.
התבססתי על מתכונים אמריקאים והתאמתי את המתכון למלפפון הישראלי (גרעינים עדינים) ולסו ויד.

מצרכים:

  • 4-5 מלפפונים בינוניים
  • בצל גדול קלוף
  • פלפל אדום נקי מגרעינים
  • 2 כפות גדושות מלח גס
  • 1/2 כוס חומץ
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/4 כפית אבקת חרדל
  • 1/4 כפית זרעי חרדל
  • 1/2 כפית זרעי סלרי
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • מעט פלפל שחור
  • 1 כף קורנפלור

הכנה:

  1. נרכיב במעבד מזון את סכין הפומפיה ונגרר את המלפפונים, הבצל והפלפלים. אם אין מעבד מזון, אפשר להשתמש בפומפיה דקה.
  2. נסחט את הירקות, נערבב עם 2 כפות המלח הגס ונעביר למסננת להגרת נוזלים של שעתיים – שלוש.
הירקות הקצוצים עם המלח הגס
הירקות הקצוצים עוברים להגיר נוזלים עם מלח גס

3. בסיר גדול נמיס את הסוכר וכל התבלינים (לא את הקורנפלור) בחומץ על אש קטנה. נשמור 2 כפות חומץ בכוס בצד.
4. כשהחומץ בסיר רותח, נערבב את החומץ ששמרנו בכוס עם הקורנפלור ונוסיף את התערובת לסיר. נערבב עד שהנוזל יסמיך קצת.

ממיסים את התבלינים בחומץ
הכנת תערובת התבלינים

5. אחרי שעתיים של הגרת נוזלים במסננת – נשטוף טוב את הירקות במסנננת מכל המלח (מומלץ לטעום ולראות שכמעט ולא נשארה מליחות). נסחט שוב בידיים אחרי השטיפה.
6. נוסיף את הירקות לתערובת החומץ ונערבב טוב (אני ערבבתי בסיר בו המסתי את התבלינים).

מערבבים את הירקות והחומץ
הירקות מעורבבים אל תוך הרוטב

7. נעביר את התערובת לצנצנות מייסון ונסווד בחום של 65 מעלות למשך 3 שעות. (לכסות את הצנצנות לגמריי במים, לא כמו בתמונה)

2020 02 06 18.42.29
הצנצנות נכנסות לסו ויד

אלתורים:
אם חסר לכם אחד התבלינים – נסו להכין את התערובת בלעדיו, לטעום ולתקן.
אם לא בא לכם קורנפלור – אין בעיה, הרוטב יצא יותר דליל.
אם לא בא לכם סוכר – תכינו רוטב אחר. רליש חייב לצאת מתוק 🙂

20191001 215743691 iOS RKoIw0gs

שערות אונטריב בסו-ויד- מתכון

שערות אונטריב בסו-ויד זאת אחת המנות הראשונות שלמדתי להכין כשהתחלתי ללמוד את המכשיר, ממש רציתי להכין את מנת השערות שאני מכיר ואוהב מהטיולים שלי בארה״ב, …
קרא עוד
22254693 1056353537834970 4976130504278667026 o

בק ריבס מתכון \ עידו לוי

מתכון מאת עידו לוי בעלים של Levy's BBQ – בית של בשרים מעושנים חברים עולים פה מלא פוסטים בנושא אז חשבתי לתת את ה2 גרוש שלי ועוד מתכון …
קרא עוד
brine for beg main

מדריך בריין למתחילים

מדריך בריין למתחילים הוא המדריך הראשון בסדרה של מדריכים בעולמות העישון, סו-ויד ו ברביקיו באופן כללי. בריין למעשה הוא תהליך כימי לשמירת עסיסיות הבשר ע"י השרייתו …
קרא עוד
maxresdefault

איך אני מנקה את האנובה

הרבה שואלים על ניקוי אנובה כך שאני מקווה שמאמר זה יוכל לעזור. למה אנו צריכים לנקות את האנובה (או כל ראנר)? הצטברות האבנית משפיעה על דיוק מכשיר …
קרא עוד

1 מחשבה על “רליש – רוטב אמריקאי חמוץ מתוק”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

Shopping Cart