רליש (Relish) מוכר לכל מי שטייל בארצות הברית, רוטב חמוץ מתוק, שמוגש ליד הנקניקיה ומשדרג אותה מאד. משום מה לא מצאתי רליש בסופרים בארץ, ובכל מקרה קל מאד להכין אותו לבד.
התבססתי על מתכונים אמריקאים והתאמתי את המתכון למלפפון הישראלי (גרעינים עדינים) ולסו ויד.
מצרכים:
- 4-5 מלפפונים בינוניים
- בצל גדול קלוף
- פלפל אדום נקי מגרעינים
- 2 כפות גדושות מלח גס
- 1/2 כוס חומץ
- 3/4 כוס סוכר
- 1/4 כפית אבקת חרדל
- 1/4 כפית זרעי חרדל
- 1/2 כפית זרעי סלרי
- 1/4 כפית כורכום
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- מעט פלפל שחור
- 1 כף קורנפלור
הכנה:
- נרכיב במעבד מזון את סכין הפומפיה ונגרר את המלפפונים, הבצל והפלפלים. אם אין מעבד מזון, אפשר להשתמש בפומפיה דקה.
- נסחט את הירקות, נערבב עם 2 כפות המלח הגס ונעביר למסננת להגרת נוזלים של שעתיים – שלוש.
3. בסיר גדול נמיס את הסוכר וכל התבלינים (לא את הקורנפלור) בחומץ על אש קטנה. נשמור 2 כפות חומץ בכוס בצד.
4. כשהחומץ בסיר רותח, נערבב את החומץ ששמרנו בכוס עם הקורנפלור ונוסיף את התערובת לסיר. נערבב עד שהנוזל יסמיך קצת.
5. אחרי שעתיים של הגרת נוזלים במסננת – נשטוף טוב את הירקות במסנננת מכל המלח (מומלץ לטעום ולראות שכמעט ולא נשארה מליחות). נסחט שוב בידיים אחרי השטיפה.
6. נוסיף את הירקות לתערובת החומץ ונערבב טוב (אני ערבבתי בסיר בו המסתי את התבלינים).
7. נעביר את התערובת לצנצנות מייסון ונסווד בחום של 65 מעלות למשך 3 שעות. (לכסות את הצנצנות לגמריי במים, לא כמו בתמונה)
אלתורים:
אם חסר לכם אחד התבלינים – נסו להכין את התערובת בלעדיו, לטעום ולתקן.
אם לא בא לכם קורנפלור – אין בעיה, הרוטב יצא יותר דליל.
אם לא בא לכם סוכר – תכינו רוטב אחר. רליש חייב לצאת מתוק 🙂
תגובה אחת
תודה בועז, פוסט מושקע וברור, מנסה.