maxresdefault

איך אני מנקה את האנובה

הרבה שואלים על ניקוי אנובה כך שאני מקווה שמאמר זה יוכל לעזור.

למה אנו צריכים לנקות את האנובה (או כל ראנר)?

הצטברות האבנית משפיעה על דיוק מכשיר הסו-ויד, ברגע שהאבנית עולה על חיישן בקרת הטמפרטורה אנו נראה כי המכשיר מתחיל לזייף ולדלג בין טמפרטורות שונות כל מס׳ שניות.

בסו-ויד אחד הרעיונות המרכזיים זה הדיוק שבהכנה, אי דיוק יכול מאוד להשפיע על הכנת חומר הגלם, מה שאומר שלא בהכרח הארוחה תהיה מוכנה כמו שכיוונו אליה ולכן מטרת הניקוי היא להסיר אבנית קיימת וֿֿֿ\או מניעת הצטברות אבנית בעתיד,

נא לשים לב: אין להטביע או לשטוף את הראש האלקטרוני (כולל הגוף הראשי ותצוגת LED) במים בכל נקודה במהלך הניקוי. (מתייחס לגרסאות ה אלחוטי והBT שהן לא חסינות למים)

יש מספר דרכים כדי לנקות את האנובה, אבל הנה אתשתי דרכים עיקריות. הניקוי הוא פשוט יחסית, פשוט לבחור את השיטה הכי קלה בשבילך

  1. חומץהשיטה המומלצת ע״י אנובה
    • מדללים חומץ ומים (ביחס של 1ֿ/1).
    • מתקינים את מכשיר הסו-ויד על מתקן ומכוונים על חימום ל60 מעלות
    • הניקוי מסתיים ברגע שמגיעים ל60 מעלות
  2. מלח לימון – חשוב להיות זהירים מכיוון שבישול בסביבה חומצית יכול ״לאכול״ את המתכת ולפגוע בגוף החימום
    • מתקינים את המכשיר סו-ויד על מתקן ומחממים מים ל85 מעלות
    • ברגע שמגיעים ל85 מעלות שמים כף מלח לימון ל2 דקות
    • לאחר 2 דקות יש להפסיק את החימום ולהוציא את המכשיר מן המים ולשפוך את המים
    • ניתן בסוף תהליך הכנת נתח להמשיך לחמם ולהוסיף את המלח לימון (שוב ל2 דקות, לא יותר)

בנוסף לניקוי גוף החימום יש לנקות את החצאית (חלק מנירוסטה שעוטף את הגוף חימום) ואת הפלסטיק שמגן על להבי הסירקולציה – ניתן לשים במדיח או להשתמש בסבון ומים

יש לחזור על התהליך פעם בשבועיים,  במידה והשימוש מאוד גבוהה אז מומלץ לבצע פעם בשבוע

בהצלחה!

picture credit – The Bearded Griller

box

פתיחת (unboxing) הג׳ול

כבר די הרבה זמן שמעתי על הג׳ול מבית chefsteps, מה שנחשב (לפחות בביקורות) ה אפל של הסו-ויד, כל ביקורת שראיתי ושמעתי גרמה לי לחשק, חשק…
קרא עוד
manual and hydraulic piston1

מדריך הכנת נקניקיות בבית

המדריך המופלא של אלעד קדמי , חבר קבוצה מהראשונים שמתעסק בעולם השרקטורי, בסוף גם יש מתכונים מעניינים. כמה קל היום להכין נקניקייה ביתית, טעימה ובריאה…
קרא עוד

מה זה סו-ויד?

מה זה סו-ויד, הפוסט הזה הוא לחדשים (לא רק), ששומעים בקבוצה את ה”קללות” ולא מבינים על מה המהומה. סו-ויד היא שיטת בישול בת עשרות שנים…
קרא עוד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

Shopping Cart