maxresdefault

איך אני מנקה את האנובה

הרבה שואלים על ניקוי אנובה כך שאני מקווה שמאמר זה יוכל לעזור.

למה אנו צריכים לנקות את האנובה (או כל ראנר)?

הצטברות האבנית משפיעה על דיוק מכשיר הסו-ויד, ברגע שהאבנית עולה על חיישן בקרת הטמפרטורה אנו נראה כי המכשיר מתחיל לזייף ולדלג בין טמפרטורות שונות כל מס׳ שניות.

בסו-ויד אחד הרעיונות המרכזיים זה הדיוק שבהכנה, אי דיוק יכול מאוד להשפיע על הכנת חומר הגלם, מה שאומר שלא בהכרח הארוחה תהיה מוכנה כמו שכיוונו אליה ולכן מטרת הניקוי היא להסיר אבנית קיימת וֿֿֿ\או מניעת הצטברות אבנית בעתיד,

נא לשים לב: אין להטביע או לשטוף את הראש האלקטרוני (כולל הגוף הראשי ותצוגת LED) במים בכל נקודה במהלך הניקוי. (מתייחס לגרסאות ה אלחוטי והBT שהן לא חסינות למים)

יש מספר דרכים כדי לנקות את האנובה, אבל הנה אתשתי דרכים עיקריות. הניקוי הוא פשוט יחסית, פשוט לבחור את השיטה הכי קלה בשבילך

  1. חומץהשיטה המומלצת ע״י אנובה
    • מדללים חומץ ומים (ביחס של 1ֿ/1).
    • מתקינים את מכשיר הסו-ויד על מתקן ומכוונים על חימום ל60 מעלות
    • הניקוי מסתיים ברגע שמגיעים ל60 מעלות
  2. מלח לימון – חשוב להיות זהירים מכיוון שבישול בסביבה חומצית יכול ״לאכול״ את המתכת ולפגוע בגוף החימום
    • מתקינים את המכשיר סו-ויד על מתקן ומחממים מים ל85 מעלות
    • ברגע שמגיעים ל85 מעלות שמים כף מלח לימון ל2 דקות
    • לאחר 2 דקות יש להפסיק את החימום ולהוציא את המכשיר מן המים ולשפוך את המים
    • ניתן בסוף תהליך הכנת נתח להמשיך לחמם ולהוסיף את המלח לימון (שוב ל2 דקות, לא יותר)

בנוסף לניקוי גוף החימום יש לנקות את החצאית (חלק מנירוסטה שעוטף את הגוף חימום) ואת הפלסטיק שמגן על להבי הסירקולציה – ניתן לשים במדיח או להשתמש בסבון ומים

יש לחזור על התהליך פעם בשבועיים,  במידה והשימוש מאוד גבוהה אז מומלץ לבצע פעם בשבוע

בהצלחה!

picture credit – The Bearded Griller

img 4955 scaled

מעשנת GMG – סקירה

אז ביקשתי מיובל ולקחתי את ה davy crockett לסיבוב בעיקר כדי לדעת מה זה הסיפור של מעשנות הפאלטס שגם יהיה לי היכולת לתמוך בכם כששואלים …
קרא עוד

מה עושים עם חלפיניו?

האחרים בר ואורי קופר מגדלים פלפלי חלפיניו מקסיקנים נפלאים בבקעת הירדן. למי שעוד לא יצא להכיר, החלפיניו הוא פלפל מתון יחסית בחריפות, נע בין 2,500 …
קרא עוד

ג׳ול – סקירה

איזה התרגשות הייתה לפתוח את הקופסא של הג’ול, מוצר שחיכיתי לו הרבה זמן שיהיה בגרסה עם הספק חשמלי המתאים לארץ (220v) על מנת שאוכל להשתמש …
קרא עוד
אמולסיה

נקניקיות אמולסיה – הכנה ביתית

אמולסיה מי לא מתגעגע לנקניקיות של פעם?? אותן הנקניקיות הנוסטלגיות שהיינו אוכלים בתור ילדים עם צלחת פסטה ענקית, מגולגלות בתוך בצק עלים (משה בתיבה), או בתוך …
קרא עוד
10568852 1140402332652042 5552916451349049517 n 1

ברזאולה (שלומי אשורי)

כאשר בא לי להכין ברזאולה אני תמיד חוזר למתכון ברזאולה של שלומי אשורי,  מתכון פשוט (להבנה) להכנה ומאוד מוצלח לדעתי,אז בואו נקפוץ אל המתכון ! בחירת …
קרא עוד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

Shopping Cart