ושוב, עידו לוי מ Levy's BBQ – בית של בשרים מפגיז בקינוח מטורף והפעם טרין זנב
זנב הוא בשר עם המון טעם. המון המון טעם. ונראה לי היה הכי מתאים כקינוח מעניין המשלב מלא טעמים… ואכן כך היה. להלן המתכון:
1. בישול בסוויד של 24/82 עם תבלינים מועדפים. אני השתמשתי בתערובת עם קצת כמון ופלפל שאטה חריף. אני לרוב לא שם תבלינים לפני סוויד אבל מכיוון שבמקרה זה גם מתקבל מרק ג'לטין מטורף וגם הבשר מיועד לפירוק לשערות התבלינים כן מוסיפים לתוצאה הסופית.
2. פירוק של הבשר לשערות. כאן צריך להשקיע כדי לקבל ממש מרקם של "ממרח" בהמשך.
3. הכנסת הבשר לכלי וערבוב עם:
– מעט מהג'לטין שיצא מהשקית
– מעט סילאן
– שום קצוץ
– חופן צימוקים וחמוציות
* בשלב הזה אתם פשוט יכולים להכניס לתערובת את הטעמים המועדפים עליכם. זו הגאוניות של המנה… אני ככלל אוהב לשלב טעמים במנה תוך הדגשת הטעם המתוק ספציפית במנה זו (סילאן, בכל זאת קינוח..). לא נדרשתי למלח ופלפל בגלל התיבול המקדים לסוויד. טיפ: תטעמו את הבלילה ותבלו בהתאם 😊
* המתכונים המקוריים מדברים על שימוש בביצה וקמח להדבקת המנה. אין צורך. הג'לטין שנוצר בכמות גדולה בבשר זה במהלך הסוויד עושה את העבודה יופי. אני שמתי ביצה והתחרטתי.
4. יוצקים את הבלילה לתבנית, מהדקים היטב ומכניסים לעישון/תנור על כ120 מעלות למשך שעה וחצי עד שעתיים.
5. מוציאים לקירור עם משקולת על התבנית.
6. לפני הגשה מוציאים מהמקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.
7. מפזרים מעל רוטב/ריבה לבחירתכם. במקרה זה צוקית עשתה ריבת שרי מעלפת.
תאמינו לי שווה את ההשקעה… בתיאבון!!
תגובה אחת
הגעתי .. ואשאר 🙂 תודה על השיתוף!