חזה אווז מרסיאנו
חזה אווז, או חזה מולארד, אלה מוצרים מנצחים מבחינתי.
זמן הכנה מינימלי, זמן עישון/ריוורס מינימלי, קפוא/מופשר הכל הולך! מהסיבה הזו אני אוכל חזה אווז פעם בשבוע בשבוע רע, ולפעמים אפילו 3 פעמים בשבוע, אם אין כלום במקרר.
בין מנה למנה, אני מנסה לרענן את התבלון/טיפול כדי ליצור עניין בפה ובצלחת. לא מזמן עליתי על נוסחה שממש אהבתי, ובין לבין גם כל מי שטעם אהב, משתף אתכם במתכון קליל ומנצח מבחינתי.
חזה אווז מרסיאנו – צ’ילי קפה קקאו
חזה אווז, או חזה מולארד, אלה מוצרים מנצחים מבחינתי.זמן הכנה מינימלי, זמן עישון/ריוורס מינימלי, קפוא/מופשר הכל הולך! מהסיבה הזו אני אוכל חזה אווז פעם בשבוע בשבוע רע, ולפעמים אפילו 3 פעמים בשבוע, אם אין כלום במקרר.בין מנה למנה, אני מנסה לרענן את התבלון/טיפול כדי ליצור עניין בפה ובצלחת. לא מזמן עליתי על נוסחה שממש אהבתי, ובין לבין גם כל מי שטעם אהב, משתף אתכם במתכון קליל ומנצח מבחינתי
מחבר Eli Marciano
ציוד
- מעשנה/גריל/מחבת/סיזלזון
- סכין חיתוך
- שקית זיפלוק
מצרכים
- 3 חזות חווז
למרינדה
- 3 קפסולות קפה משומשות
- סירופ מייפל בכמות של הקפה
- 1 כף קקאו 22%
- 1 כפית צ׳ילי גרוס
- ½ כפית קינמון
- ½ כפית אגוז מוסקט
הכנה
למרינדה
- מערבבים את כל המרכיבים עד יצירת משחה ללא גושים
הכנת הנתח
- חריצת השומן של החזה אוווז בצורת שתי וערב (לקבלת קראסט בצריבה בסיום)
- לתיבול שמים את הנתחים בשקית זיפלוק ולתת לנתחים לנוח במרינדה כמה שעות עד לילה במקרר (לא חובה)
- מכניסים למעשנה/גריל ל40 דק עד שעה לריברס סיר, 110 מעלות עד שמגיעים אל 54 עד 57 פנימי(תלוי בהעדפות שלכם)
- לאחר מכן מוציאים וצורבים את השומן, על מחבת לוהט, גריל, סיזל או ברנר…, במקרה הזה זה היה על הגריל
- פריסה
- בתאבון
בק ריבס מתכון \ עידו לוי
אין תגובות
מתכון מאת עידו לוי בעלים של Levy's BBQ – בית של בשרים מעושנים חברים עולים פה מלא…
שוקי הודו מעושנות גרסת דיסנילנד
תגובה אחת
מתכון שוקי הודו מעושנות ששלומי אשורי משתף איתנו בהשראת הסיבוב האחרון שלו בארה"ב שם היה…
בריסקט קרמל מלוח
אין תגובות
בריסקט קרמל מלוח. בריסקט קרמל מלוח. באגפסט האחרון בין שלל המנות, הייתה מנה שנעלמה בשניות…
2 תגובות
תודה אלי, המתכון הזה בשימוש כמעט כל שבוע!
אחד האהובים! עובד טוב גם בסוויד בנוסף לכל העיל + צריבה בסיום בכל דרך שתרצו!