img 20191019 223849 11 scaled

בייקון טלה – פייקון

בייקון טלה הידוע בכינוי פייקון.

ברוסט יפה של טלה (האסאדו עם החזה) במשקל של 1.3 ק"ג שקיצבתי והפרדתי מהעצם (לא מסובך בכלל, 5 דקות עבודה) נשאר 850 גרם נטו.

המתכון מתחיל בכבישה של 5 ימים (סוג של בריין יבש)


3% מלח ים אטלנטי = 25 ג'

0.3% מלח כבישה (סודיום ניטריט 6%) = כ-3 ג'

קצת סוכר חום, זרעי סלרי, גרגירי חרדל, זרעי כוסברה.


ציפיתי את הנתח מכל הכיוונים בתערובת המלחים והתבלינים והכנסתי לשקית ואקום ולמקרר.

אחרי 5 ימים יצא החוצה ונשטף טוב טוב מכל המלחים והשרייתי במים לכמה דקות כדי להפתר מכמה שיותר מליחות.

יבשתי את הנתח טוב טוב במגבת נייר והכנסתי למקרר שוב לשעתיים להמשך יבוש.

לאחר מכן מרחתי את הנתח בכפית דבש שמהלתי בוויסקי ופיזרתי תערובת תבלינים מינימלית של פלפל שחור, זרעי כוסברה, גרגירי חרדל ושום גבישי (שימו לב שאין מלח – יש מספיק מליחות מהכבישה).

הוכנס לעישון בטמפרטורה נמוכה של 60-80 מעלות עם שבבי חביות רום עד שהגיע ל-60 מעלות פנימי (בערך שעתיים עם התזות של מי סילאן מידי פעם).

משם למקרר פתוח ללילה ליבוש.

לפרוס, לאכול ולהנות!

מה עושים עם חלפיניו? (חלק ב')

החריפות העדינה של החלפיניו, והארומות שלו, הופכות אותו אידיאלי לחמוצים.פעלתי לפי המתכונים הרגילים של ירקות חמוצים שאפשר למצוא בחיפוש בקבוצת הפייסבוק, ושיניתי רק את התיבול …
קרא עוד

מיני עוגות גבינה בסו ויד

⁩מכוונים את הסו ויד ל 79.5 מעלות לשעה וחצימצרכים:חבילת גבינת שמנת (השתמשתי בסימפוניה)חצי כוס סוכרקורט מלח*לערבב הכל במיקסר עד שאין גושים אחכ להוסיף לבלילה בזמן הערבוב-3 …
קרא עוד
18159590 10154760392718757 2011582371 o

צ'וריסוס (מתן צפריר)

2 ק"ג בשר בקר (צוואר/צלעות) 1 ק"ג שומן בוקס 50 גרם מלח 30 גרם כמון 50 גרם פפריקה מתוקה בשמן 50 גרם קייג'ון 20 גרם צ'יפוטלה 20 גרם פלפל גרוס 150 גרם בצל …
קרא עוד

כשרות בבקר / נריה גרנביץ'

כשרות בבקר. במסמך הבא אתאר ממקורות מידע שונים, לימודים, סיכומים וניסיוני האישי לגבי כשרות בבקר (נוגע לעגלים, פרות וכבשים) על מנת לפשט ולהסביר בבהירות …
קרא עוד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

Shopping Cart