29542671 10156293627953288 2000330495082657127 n ukddWwgs

עישון בגריל גז, אפשרי?

אחת השאלות שעולות מדי פעם זה האם ניתן לעשן בגריל גז, אני מניח שהשאלה מגיעה ממספר טעמים:

  • התנסות ראשונית – להבין האם אוהבים את טעם העישון לפני שקופצים אל המים
  • חיסכון בעלויות – התחביב הזה שלנו הוא לא זול ולכן רוצים לראות איפה אפשר לחסוך על מנת להשקיע בבשר טוב
  • שטח אחסון – לא תמיד יש מקום גם לגריל וגם מעשנה
  • כי אני יכול (לא ממש מצריך הסבר)
  • עצלנות – לא בא להדליק פחמים או השגחה יתרה

אז התשובה שלי לזה היא כן, אפשר לבצע סוג של עישון במגבלות מסויימות כמובן ולנתח שתרצו יהיה טעם וארומה מעושנת

  • העישון יהיה לרוב קצר לנתחים של 3-4 שעות, כי חבל לבזבז כל כך הרבה גז (בעיקר למי שמשתמש בבלון ולא בצובר) כדוגמאת סינטה, פיקאניה ועוד
  • לא להבהל – עשן ייצא מכל חור אפשרי בגריל, אבל אתם כבר מכירים את זה מהצלייה, רק שבגלל תוספת הצ’אנקים תהיה תוספת עשן ניכרת
  • יש לרוב מגבלה של גודל הנתח שניתן לשים על הרשת העליונה של ההגריל

אז איך מעשנים בגריל גז?
מכיוון שלא עישנתי הרבה בגריל גז אין לי יותר מדי תמונות, ניצלתי ניסוי שעשיתי לפלטת פחמים על מנת להדגים עישון בגריל גז – העישון מתבצע בצורה מאוד דומה ל ריוורס סיר, מנחים את הנתח במקרה הזה סינטה במשקל של כ1.5 קילו על הרשת העליונה של הגריל בצד שהמבערים כבויים ובצד השני מדליקים מבער או שניים (תלוי בגריל) עם כלי לקליטת נוזלים ומגיעים לכ110 מעלות – אני משתמש ב נפולאון פרסטיג’ 500 פרו (הידוע כאופטימוס) אז הספיקה לי רק להבה אחת
בתמונה זה הניסוי שביצעתי עם פלטת פחמים בגריל

29542671 10156293627953288 2000330495082657127 n ukddWwgs

ומכיוון שאני רוצה לדעת מה הטמפרטורה שנמצאת ליד הנתח ולא רק של חלל הגריל\מעשנה או בתוך הנתח, שמתי גם בקר טמפרטורה ליד הנתח

29791951 10156293627848288 3630546047255032334 n dd7eWwgs

מעל המבערים מניחים קופסת עישון עם צ’אנקים או שבבים על מנת לתת את ארומת העישון.
המטרה של קופסת העישון היא להמנע משרפת הצ’אנקים בזמן העישון , כך הם מייצרים עשן רק מהחום ולא נשרפים מהלהבות

24301191 10156293627803288 2468130284973938957 n YKWeWwgs

יש כל מיני סוגים של קופסאות עישון, במקרה שלי השתמשתי במובנה של הפלטת פחמים, אבל אתן מס’ דוגמאות

אז נמשיך עם העישון – הנתח מקבל את החום מהמבערים הצדדיים שהבערנו ואת ארומת העשן מהקופסת עישון, מכיוון שזו סינטה העישון היה די קצר כשעתיים ומכיוון שרציתי בסיום לצרוב ולאכול במקום הגעתי לטמפרטורה של 50 מעלות פנימי (זוכרים שהחדרתי פרוב לנתח?) ואז צריבה טובה עד שעליתי ל 55 מעלות פנימי, מדיום רייר כמו שאני אוהב

img 6198
29571064 10156293628218288 2945719031988307072 n

הנתח קיבל צבע מאוד יפה, ניחוח וארומה מעושנת ומיותר לציין כי היה טעים 🙂
אז כן- אפשר לעשן בגריל גז, לא עישון אופטימלי אבל עדיין עישון שאהנה מהתוצאה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

Shopping Cart