img 20191019 223849 11 scaled

פייקון – בייקון טלה

והיום בפינתנו – בייקון טלה הידוע בכינוי פייקון.

ברוסט יפה של טלה (האסאדו עם החזה) במשקל של 1.3 ק”ג שקיצבתי והפרדתי מהעצם (לא מסובך בכלל, 5 דקות עבודה) נשאר 850 גרם נטו.

המתכון מתחיל בכבישה של 5 ימים (סוג של בריין יבש)


3% מלח ים אטלנטי = 25 ג’

0.3% מלח כבישה (סודיום ניטריט 6%) = כ-3 ג’

קצת סוכר חום, זרעי סלרי, גרגירי חרדל, זרעי כוסברה.


ציפיתי את הנתח מכל הכיוונים בתערובת המלחים והתבלינים והכנסתי לשקית ואקום ולמקרר.

אחרי 5 ימים יצא החוצה ונשטף טוב טוב מכל המלחים והשרייתי במים לכמה דקות כדי להפתר מכמה שיותר מליחות.

יבשתי את הנתח טוב טוב במגבת נייר והכנסתי למקרר שוב לשעתיים להמשך יבוש.

לאחר מכן מרחתי את הנתח בכפית דבש שמהלתי בוויסקי ופיזרתי תערובת תבלינים מינימלית של פלפל שחור, זרעי כוסברה, גרגירי חרדל ושום גבישי (שימו לב שאין מלח – יש מספיק מליחות מהכבישה).

הוכנס לעישון בטמפרטורה נמוכה של 60-80 מעלות עם שבבי חביות רום עד שהגיע ל-60 מעלות פנימי (בערך שעתיים עם התזות של מי סילאן מידי פעם).

משם למקרר פתוח ללילה ליבוש.

לפרוס, לאכול ולהנות!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

Shopping Cart