חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בריסקט קרמל מלוח

[get_ratings]/5

בריסקט קרמל מלוח.

בריסקט קרמל מלוח.

באגפסט האחרון בין שלל המנות, הייתה מנה שנעלמה בשניות בודדות, מטורפת, מתוקה, מנחמת, ובעיקר מבאסת, כי תמיד אתה רוצה עוד ביס
משתף את המתכון בשני הגרסאות, חלבי ופרווה, שניהם מעולות
רוצו למטבח!

מתחילים עם בריסקט קלאסי
בריין יבש של כמה שעות עד יום וחצי(כף חרדל, מלח-פלפל ולמקרר מעל רשת)
עישון כל הדרך, 110 מעלות
3 שעות לכל קילו
חצי מהזמן חשוף, חצי עטוף
בסיום העישון להעביר לתרמובוקס לשעה מנוחה לפחות

רוטב קרמל מלוח

חלבי:

  • 1 כוס סוכר
  • 90 גר' חמאה, חתוכה לקוביות, בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כפית מלח

שופכים את הסוכר למחבת רחבה ומבשלים על להבה בינונית.
ממתינים עד שהסוכר מתקרמל כולו או כמעט כולו בלי לגעת או לערבב
מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסה(עניין של 20 שניות)
מוסיפים את השמנת ומערבבים
לאחר דקה מוסיפים את המלח (גס) מערבבים ומעבירים לכלי מתאים למנוחה על השיש ולאחר מכן למקרר

פרווה:

  • 250 גרם סוכר לבן
  • 375 מ"ל שמנת צמחית 20%
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 1 כף מלח שולחן

מחממים את הסוכר ושמן הקוקוס בסיר עד שמקבלים קרמל שחום ונוזלי. מורידים מהאש ומוסיפים בזהירות את השמנת. בזמן שמוסיפים את השמנת התערובת תבעבע חזק לכמה שניות בזמן שהמים מהשמנת מתאדים.
מוסיפים שמנת עד שמקבלים תערובת במרקם הרצוי (שימו לב שהיא תתמצק כשהסוכר יתקרר).
מוסיפים מלח לפי הטעם, בערך כף מלח גס

בננות:

חוצים בננות באמצע, מפזרים סוכר דמררה(של סוגת😉) ומקרמלים עם ברנר

הרכבה:
חותכים את הבריסקט לקוביות/רצועות עבות
מסדרים מעל בננות מקורמלות
מפזרים מעל את השערות חלבה
מטפטפים בנדיבות את הרוטב קרמל מלוח

בתאבון!
שתפו תמונות של מה שהכנתם

ובתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

מתכונים נוספים