מדריך אחסון וחימום האוכל בסו ויד

אחד היתרונות הגדולים של בישול בסו ויד הוא היכולת להאריך את חיי המדף של האוכל.

לאחר סיום הבישול (ותהליך פסטור), במידה ונשארו לכם עדיין שקיות סגורות, תקררו במי קרח להורדת הטמפרטורה כמה שיותר מהר בכדי שהשקית תהיינה כמה שפחות זמן בטווח הטמפרטורה המסוכנת ותאחסנו במקרר ואף במקפיא.
רוצים לחמם שוב? אין בעיה – זורקים את השקית חזרה לסו ויד בטמפרטורה של 55 מעלות (או מתחת לטמפרטורה בה בישלתם את הנתח בכדי לא לעבור את מידת העשייה שלו) למשך מינימום של שעה ועד תלוי עובי הנתח.במקרה של סטייק 4 ס"מ המצורף בתמונות ששהה במקרר 5 ימים, לקח לי שעה לחמם אותו ברמה שהייתה מספיק חמה להגשה.
כמובן שכל זה תקף כל עוד השקית לא נפתחה והבשר עבר תהליך פסטור.

צולם: אדי רוזנבלט. סטייק סינטה בסו-ויד
צולם: אדי רוזנבלט. סטייק סינטה שבושל בסו-ויד במידת עשייה מדיום רייר

כמובן שכל זה תקף כל עוד השקית לא נפתחה והבשר עבר תהליך פסטור.

חשוב מאוד לקרוא על בטיחות המזון כשמבשלים בסו ויד ואין מדריך טוב יותר מהמדריך של בולדווין הכולל זמני פסטור, אחסון ובטיחות לכל סוגי האוכל.

פסקה שנלקחה מהמדריך עצמו לזמני אחסון אוכל מפוסטר:

While keeping your food sealed in plastic pouches prevents recontamination after cooking, spores of Clostridium botulinum, C. perfringens, and B. cereus can all survive the mild heat treatment of pasteurization. Therefore, after rapid chilling, the food must either be frozen or held at
below 36.5°F (2.5°C) for up to 90 days
below 38°F (3.3°C) for less than 31 days
below 41°F (5°C) for less than 10 days, or
below 44.5°F (7°C) for less than 5 days

to prevent spores of non-proteolytic C. botulinum from outgrowing and producing deadly neurotoxin

מודעות פרסומת
רשומה זו פורסמה בקטגוריה כללי, מאת Eddie Rozenblat. אפשר להגיע ישירות לרשומה זו עם קישור ישיר.

אודות Eddie Rozenblat

My name is Eddie Rozenblat and i'm a full time father to 3 beautiful princesses, work in software industry as Director of R&D at Optimove and enjoys photography and cooking in sous vide. I'm far from making the best meals and best photos and been inspired by a lot of resources which will be scattered around my blog: https://www.sousvideer.com

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s