עוגות בסוויד

3 עוגות כייפיות ופשוטות מאוד שיגרפו מחמאות מהאורחים!

והיתרון? כרגיל לא צריך לשמור בתנור, לדקור עם קיסם או לערבל בבן מארי…

פאי לימון על בסיס עוגיות קרמל ואגוזים- מתכון ל-8 צנצנות 4 oz

לבסיס-
250 גרם עוגיות קרמל הולנדיות
60 גרם פיסטוק
40 גרם קשיו
50 גרם חמאה מומסת

לקרם לימון-
200 גרם חמאה מומסת
7 חלמונים L
180 מל' מיץ לימון
גרדה מלימון אחד
200 גרם סוכר
2 כפיות קורנפלור
רבע כפית מלח

הוראות הכנה-
טוחנים את העוגיות והאגוזים, מוסיפים חמאה מומסת.
מסדרים בצנצנות בגובה 1 ס"מ בערך בלי להדק לתחתית ומעבירים בינתיים לקירור.

מכניסים למערבל את כל מרכיבי הקרם עד לאיחוד וקבלת נוזל צהוב בהיר.

מוזגים לצנצנות את הקרם בערך 2 ס"מ גובה.
בישול 75/1

לקרר לילה
ניתן להגיש עם מרנג ביצים למעלה ולצרוב בברנר, או קצפת שמנת וריבה מתוקה 🙂

מוס שוקולד מריר תפוז וצ'ילי- מתכון ל-8 צנצנות 4 oz

500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
200 גרם שוקולד מריר 70%
6 חלמונים L
4 כפות אבקת סוכר
חצי כפית תמצית וניל איכותית
חצי כפית (אפשר פחות או יותר לפי כמה חריף אוהבים, לא להגזים)
גרידה מתפוז אחד
קורט מלח

הוראות הכנה-
מחממים את השמנת בסיר עד לרתיחה עדינה
מוסיפים את השוקולד שפירקנו לקוביות ומתחילים לערבב, מכבים בשלב זה את הלהבה וממשיכים לערבב עד לקבלת קרם חלק
מוסיפים תו"כ ערבוב את הסוכר, הוניל והמלח עד לאיחוד
מוסיפים חלמונים (אחד אחד עד לאיחוד)
מוסיפים את גרידת התפוז והצ'ילי

מוזגים לצנצנות 3-4 ס"מ בכל צנצנת
מבשלים על 80 לשעה ורבע
קירור לילה

מומלץ להגיש עם קצפת משמנת מתוקה ומעט סוכר
אפשר להחליף את הצ'ילי והתפוז בליקר דובדבנים, גרגירי מלח אטלנטי מעושנים או כל מה שבא לכם 🙂

עוגת גבינה פירורים וריבה- מתכון ל- 5 צנצנות 4 oz

לבסיס-
80 גרם עוגיות חמאה איכותיות
40 גרם פיסטוק

לעוגה-
גביע (215 גרם) גבינת שמנת נפולאון 26% (אפשר להחליף בגבינות שמנת אחרות)
70 גרם סוכר
2 ביצים
80 מ"ל שמנת מתוקה 38%
רבע כפית תמצית וניל איכותית
גרידת לימון
קורט מלח

הוראות הכנה-
טוחנים את מרכיבי הבסיס לפירורים ומפזרים בלי להדק עד גובה 1 ס"מ, מעבירים בינתיים לקירור

למערבל מכניסים את הגבינה, הסוכר, המלח והווניל עד לאיחוד.
מוסיפים את הביצים ובסוף את גרידת הלימון והשמנת, עד לקבלת נוזל לבן ומעט צהבהב וסמיך.
נותנים למסה מעט לנוח ואפשר גם לסנן למי שאוהב מרקם ממש חלק (אני לא מסנן)

מוזגים לצנצנות בגובה 2-3 ס"מ
מבשלים 80/1.5
קירור לילה
מגישים עם ריבת תות ופירות יער או כל תוספת אחרת שבא לכם, הריבה תורמת לדעתי במרקם, טעם וצבע נוסף ולכן מתאימה מאוד 🙂

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s