שוקי הודו מעושנים גרסת דיסנילנד (שלומי א)

המתכון ששלומי אשורי משתף איתנו בהשראת הסיבוב האחרון שלו בארה"ב שם היה בפסטיבל BBQ מטורף ועשה סבב טעימות 🙂

מרכיבים:

4 ליטר מים

1/2 כוס סוכר חום (או 1/4 כוס מייפל או 1/4 כוס סילאן)

1 כוס מלח

כף פפריקה

כף ציפורן טחונה

1 1/2 כף מרווה מפוררת.

1 1/2 פלפל שחור גרוס

3 כפות אבקת שום

3 כפות אבקת בצל

3 כפות טימין יבש

הכנה:

1. מזוג ליטר מים לסיר קטן והוסף את כל התבלינים, ערבב והבא את המים לביעבוע.

2. הוסף את תוכן הסיר הזה לכלי עם שאר המים ותן להם להגיע לטמפרטורת החדר.

3. מקם את שוקי ההודו בכלי לא ריאקטיבי (אני ממליץ לחרוץ בהם חריצים קטנים על מנת שהנוזל ייכנס לתוך הנתח).

4. שפוך את הנוזל מעל הנתחים, תזיז אותם מעט בפנים כדי לוודא שכל צד של השוקיים (או הכנפיים) יירטב מהנוזל.

5. שים בקירור למשך 8-24 שעות.

6. שטוף היטב את הנתחים במים כמה שיותר קרים ואז נגב את הנתחים ככל האפשר.

7. הכנס למעשנה למשך 6.5 – 8 שעות (רסס כל חצי שעה/שעה במיץ תפוחים).

בתאבון!

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s