חזה אווז מרסיאנו
חזה אווז, או חזה מולארד, אלה מוצרים מנצחים מבחינתי.
זמן הכנה מינימלי, זמן עישון/ריוורס מינימלי, קפוא/מופשר הכל הולך! מהסיבה הזו אני אוכל חזה אווז פעם בשבוע בשבוע רע, ולפעמים אפילו 3 פעמים בשבוע, אם אין כלום במקרר.
בין מנה למנה, אני מנסה לרענן את התבלון/טיפול כדי ליצור עניין בפה ובצלחת. לא מזמן עליתי על נוסחה שממש אהבתי, ובין לבין גם כל מי שטעם אהב, משתף אתכם במתכון קליל ומנצח מבחינתי.
חזה אווז מרסיאנו – צ’ילי קפה קקאו
חזה אווז, או חזה מולארד, אלה מוצרים מנצחים מבחינתי.זמן הכנה מינימלי, זמן עישון/ריוורס מינימלי, קפוא/מופשר הכל הולך! מהסיבה הזו אני אוכל חזה אווז פעם בשבוע בשבוע רע, ולפעמים אפילו 3 פעמים בשבוע, אם אין כלום במקרר.בין מנה למנה, אני מנסה לרענן את התבלון/טיפול כדי ליצור עניין בפה ובצלחת. לא מזמן עליתי על נוסחה שממש אהבתי, ובין לבין גם כל מי שטעם אהב, משתף אתכם במתכון קליל ומנצח מבחינתי
מחבר Eli Marciano
ציוד
- מעשנה/גריל/מחבת/סיזלזון
- סכין חיתוך
- שקית זיפלוק
מצרכים
- 3 חזות חווז
למרינדה
- 3 קפסולות קפה משומשות
- סירופ מייפל בכמות של הקפה
- 1 כף קקאו 22%
- 1 כפית צ׳ילי גרוס
- ½ כפית קינמון
- ½ כפית אגוז מוסקט
הכנה
למרינדה
- מערבבים את כל המרכיבים עד יצירת משחה ללא גושים
הכנת הנתח
- חריצת השומן של החזה אוווז בצורת שתי וערב (לקבלת קראסט בצריבה בסיום)
- לתיבול שמים את הנתחים בשקית זיפלוק ולתת לנתחים לנוח במרינדה כמה שעות עד לילה במקרר (לא חובה)
- מכניסים למעשנה/גריל ל40 דק עד שעה לריברס סיר, 110 מעלות עד שמגיעים אל 54 עד 57 פנימי(תלוי בהעדפות שלכם)
- לאחר מכן מוציאים וצורבים את השומן, על מחבת לוהט, גריל, סיזל או ברנר…, במקרה הזה זה היה על הגריל
- פריסה
- בתאבון
שוקי הודו מעושנות גרסת דיסנילנד
תגובה אחת
מתכון שוקי הודו מעושנות ששלומי אשורי משתף איתנו בהשראת הסיבוב האחרון שלו בארה"ב שם היה…
Bacon Explosion כשר (עידו לוי)
2 תגובות
מתכון של עידו לוי מ Levy's BBQ בית של בשרים מעושנים "Bacon Explosion" או "The…
לעשן בגריל גז, אפשרי?
אין תגובות
אחת השאלות שעולות מדי פעם זה האם ניתן לעשן בגריל גז, אני מניח שהשאלה מגיעה…
2 תגובות
תודה אלי, המתכון הזה בשימוש כמעט כל שבוע!
אחד האהובים! עובד טוב גם בסוויד בנוסף לכל העיל + צריבה בסיום בכל דרך שתרצו!