אחת השאלות שעולות מדי פעם זה האם ניתן לעשן בגריל גז, אני מניח שהשאלה מגיעה ממספר טעמים:
אז התשובה שלי לזה היא כן, אפשר לבצע סוג של עישון במגבלות מסויימות כמובן ולנתח שתרצו יהיה טעם וארומה מעושנת
אז איך מעשנים בגריל גז?
מכיוון שלא עישנתי הרבה בגריל גז אין לי יותר מדי תמונות, ניצלתי ניסוי שעשיתי לפלטת פחמים על מנת להדגים עישון בגריל גז – העישון מתבצע בצורה מאוד דומה ל ריוורס סיר, מנחים את הנתח במקרה הזה סינטה במשקל של כ1.5 קילו על הרשת העליונה של הגריל בצד שהמבערים כבויים ובצד השני מדליקים מבער או שניים (תלוי בגריל) עם כלי לקליטת נוזלים ומגיעים לכ110 מעלות – אני משתמש ב נפולאון פרסטיג' 500 פרו (הידוע כאופטימוס) אז הספיקה לי רק להבה אחת
בתמונה זה הניסוי שביצעתי עם פלטת פחמים בגריל
ומכיוון שאני רוצה לדעת מה הטמפרטורה שנמצאת ליד הנתח ולא רק של חלל הגריל\מעשנה או בתוך הנתח, שמתי גם בקר טמפרטורה ליד הנתח
מעל המבערים מניחים קופסת עישון עם צ'אנקים או שבבים על מנת לתת את ארומת העישון.
המטרה של קופסת העישון היא להמנע משרפת הצ'אנקים בזמן העישון , כך הם מייצרים עשן רק מהחום ולא נשרפים מהלהבות
יש כל מיני סוגים של קופסאות עישון, במקרה שלי השתמשתי במובנה של הפלטת פחמים, אבל אתן מס' דוגמאות
אז נמשיך עם העישון – הנתח מקבל את החום מהמבערים הצדדיים שהבערנו ואת ארומת העשן מהקופסת עישון, מכיוון שזו סינטה העישון היה די קצר כשעתיים ומכיוון שרציתי בסיום לצרוב ולאכול במקום הגעתי לטמפרטורה של 50 מעלות פנימי (זוכרים שהחדרתי פרוב לנתח?) ואז צריבה טובה עד שעליתי ל 55 מעלות פנימי, מדיום רייר כמו שאני אוהב
הנתח קיבל צבע מאוד יפה, ניחוח וארומה מעושנת ומיותר לציין כי היה טעים 🙂
אז כן- אפשר לעשן בגריל גז, לא עישון אופטימלי אבל עדיין עישון שאהנה מהתוצאה