BBQ Wrapping a Brisket with Chad Ward001

שיטת 3-2-1 (עטיפת הנתח בנייר כסף\קצבים)

את השיטה למדתי מ אלי גור בסדנאת עישון שהוא מעביר למרות שעישנתי בשר כבר כמה שנים אני תמיד אוהב ללמוד דברים חדשים וזו אחת הדרכים, ללמוד מנסיון של אחרים

לאחר מכן קראתי וחקרתי את הנושא המטרה של השיטה היא לרכך את הבשר, לשמור על עסיסיות ובחלק מהמקרים גם להאיץ בישול, השיטה הזו לא נדרשת לכל נתח בעיקר לנתחים קשים שמצריכים עישון לזמן רב ושנוטים להתייבש

  • העיקרון הוא לתת לנתח זמן כשהוא חשוף במקרה שלנו 3 שעות וללחלח (להרטיב בנוזל) כל שעה, כך הנתח מתחיל את תהליך הבישול שלו ומקבל ארומה של העשן.
  • לאחר מכן לעטוף את הנתח (אחרי שמרטיבים בנוזל) למשך שעתיים
  • ובשעה האחרונה שוב לחשוף אותו ולהרטיב בנדיבות על מנת לקבל את הקרנציות

כמובן שהזמנים ישתנו מנתח לנתח בהתאם למשקל

חשוב לציין כי ישנם מאמרים לכאן ולכאן בנוגע האם השיטה הזו נכונה, מנסיוני השיטה הזו הביאה לי תוצאות טובות מאוד איפה ששיטות אחרות נכשלו, אך עם זאת חשוב להתנסות בכל על מנת לגבש דיעה ונסיון

shutterstock 731798650 facebook min

פיקניה, שפיץ צ’אך

אחרי סיבוב של שבוע בסינגפור למטרת עבודה, שם הצגתי את החידושים האחרונים בהזרמת וידאו ופגשתי כמאה לקוחות (הרגליים עד עכשיו הורגות אותי) וגם יצא לי…
המשך קריאה
best wood pellets for smoking min

פלט עץ

פלט עץ, מי, מה, מו ? מדי פעם עולות שאלות שונות בנושא מעשנות פלט.הפעם אתמקד אך ורק בנושא חומר הבעירה ולא בשלל ההשוואות המתבקשות בין…
המשך קריאה

5 מחשבות על “שיטת 3-2-1 (עטיפת הנתח בנייר כסף\קצבים)”

  1. הסבר קצת מבלבל. קוראים לשיטה 1-2-3 וגם מוסבר מה אומר על מספר אבל בסוף כתוב שהמספרים משתנים לפי גודל ומשקל. היה ראוי גם לתת איזו טבלה לפי סוג הנתח והמשקל (אני מניח שההסבר הוא למתחילים ולא למי שכבר מנוסה)

  2. פינגבאק: " אסאדו" שיטת הכנה ומתכון (יריב) | סודות המעשנה והסו-ויד

  3. להרטיב כדי לקבל קראנצ’יות… משפט לא הגיוני
    הזמנים לא משתנים בין נתחים כי השיטה מתאימה לנתח אחד בלבד, ספייריבס חזיר.
    אכן אנחנו עוטפים בנייר כסף כדי להשיג את המטרות שציינת אך לא כל עיטוף הוא 3,2,1 .

  4. שמעון אזולאי

    ערב טוב
    אם הכנתי לפני זה את האסאדו בסו-וויד 16 שעות על 82 מעלות
    איך להתייחס לזמנים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

Shopping Cart