100499781 702319913956020 297782654000955392 n

צ’וריסו ארגנטינאי

לפני ימים מספר, ראיתי שאחד מחברי הקבוצה חיפש מתכון לצ’וריסו ארגנטינאי ונזכרתי שלפני   כ 25 שנים, הכנתי ע”פ מתכון שקיבלתי ממישהו שהשביע אותי לא להעביר אותו לאף אחד כל זמן שהוא חי.

לצערי, איש יקר זה נאסף אל אבותיו ועל-כן מותר לי כבר לפרסם את המתכון.

זמן הכנה: יממה +
זמן בישול: 0
כמות להגשה: 30-40 נקניקיות.

מרכיבים

  • 2 ק”ג בשר חזיר.
  • 2 ק”ג בשר בקר רזה.
  • 1 ק”ג בייקון קצוץ לקוביות של כ 5X5 מ”מ (קצוץ לא טחון).
  • 100 גרם מלח.
  • 12 גרם מלח כבישה (0.25% – אם מתכוונים להשתמש תוך מספר ימים, ניתן לוותר)
  •  4 כפות אורגנו טרי.
  • 2 כפות פלפל צ’ילי גרוס.
  • 1 כף תימין.
  •  0.5 כף פלפל שחור.
  • 0.5 כף אגוז מוסקט.
  • 1  כף שום כתוש (יש שמשתמשים באבקת שום כדי למנוע חמיצות).
  • 3/4 -1 כוס יין אדום. (אפשר גם יין לבן / חומץ בן-יין איכותי)
  •  חוט קשירה. מעיים למילוי.

שיטת הכנה:

  • במידה ומשתמשים במעי טבעי למילוי, שבד”כ מגיע מומלח, יש להשרות אותו במים עם קצת חומץ ולאחר מכן, יש להזרים דרכו מים כדי לשטוף את תוכו ולפתוח הידבקויות (מלבישים את הקצה על מוצא הברז ושוטפים בזרם עדין).
  • יש לטחון את הבשרים פעם אחת תוך שימוש בדסקה הגסה.על הבשרים להיות קרים מאד.
    שימו לב – עדיף לקצוץ את הבייקון גס ולא לטחון- ככה יהיו גושי שומן זעירים שימסו בזמן הצליה.
  • מערבבים היטב את היין, המלח, מלח הכבישה והתבלינים -רצוי עם בלנדר מוט.
  • שופכים את הנוזלים על הבשר.
  • מערבבים ולשים במרץ לפחות 10 דקות כך שכל הרכיבים ישתלבו היטב ועד שהבשר יקבל מרקם מוצק ופירורי הבייקון ישארו דבוקים למסה. חשוב שהבשרים יהיו קרים מאוד כל זמן התהליך.
  • מכסים עם ניילון נצמד ונותנים לתערובת לנוח כ 24 שעות.
  • לאחר 24 שעות, מומלץ להכין קבב קטן מהתערובת, לצלות אותו על מחבת / פלנצ’ה לוהטת כדי לטעום ולאפשר תיקון טעמים.
  • לשים שוב מספר דקות.
  • ניתן למלא את המעי בעזרת מכשיר יעודי או בעזרת “משפך” מיוחד שמתחבר למטחנת בשר. בתחילת המילוי, רצוי להשאיר את הקצה פתוח כדי לאפשר לאוויר לצאת, כמו-כן גם בהמשך המילוי, רצוי לעבוד לאט כדי להמנע מכיסי אוויר.
  • קושרים כל כ 15 ס”מ.

הצ’וריסוס יכולים להישמר במקפיא עד 6 חודשים.

100499781 702319913956020 297782654000955392 n
10568852 1140402332652042 5552916451349049517 n 1

ברזאולה (שלומי אשורי)

כאשר בא לי להכין ברזאולה אני תמיד חוזר למתכון ברזאולה של שלומי אשורי,  מתכון פשוט (להבנה) להכנה ומאוד מוצלח לדעתי,אז בואו נקפוץ אל המתכון !
המשך קריאה
img 20190924 200216 min XwpIYwgs

פסטרמי NY סטייל

הכל התחיל מבריסקט יפיפה, חילקתי את הפוינט והפלאט, את הפוינט הכנתי לשבת והפלאט הלך למקפיא בואקום. אחרי כמה שבועות קפץ לי סרטון בפייס על הדלי…
המשך קריאה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

Shopping Cart