בריסקט קרמל מלוח

באגפסט האחרון בין שלל המנות, הייתה מנה שנעלמה בשניות בודדות, מטורפת, מתוקה, מנחמת, ובעיקר מבאסת, כי תמיד אתה רוצה עוד ביס…
משתף את המתכון בשני הגרסאות, חלבי ופרווה, שניהם מעולות
רוצו למטבח!

מתחילים עם בריסקט קלאסי:
בריין יבש של כמה שעות עד יום וחצי(כף חרדל, מלח-פלפל ולמקרר מעל רשת)
עישון כל הדרך, 110 מעלות
3 שעות לכל קילו
חצי מהזמן חשוף, חצי עטוף
בסיום העישון להעביר לתרמובוקס לשעה מנוחה לפחות

רוטב קרמל מלוח

חלבי:
1 כוס סוכר
90 גר' חמאה, חתוכה לקוביות, בטמפרטורת החדר
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 כפית מלח

שופכים את הסוכר למחבת רחבה ומבשלים על להבה בינונית.
ממתינים עד שהסוכר מתקרמל כולו או כמעט כולו בלי לגעת או לערבב
מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסה(עניין של 20 שניות)
מוסיפים את השמנת ומערבבים
לאחר דקה מוסיפים את המלח (גס) מערבבים ומעבירים לכלי מתאים למנוחה על השיש ולאחר מכן למקרר.

פרווה:
* 250 גרם סוכר לבן
* 375 מ"ל שמנת צמחית 20%
* 2 כפות שמן קוקוס
* 1 כף מלח שולחן


מחממים את הסוכר ושמן הקוקוס בסיר עד שמקבלים קרמל שחום ונוזלי. מורידים מהאש ומוסיפים בזהירות את השמנת. בזמן שמוסיפים את השמנת התערובת תבעבע חזק לכמה שניות בזמן שהמים מהשמנת מתאדים.
מוסיפים שמנת עד שמקבלים תערובת במרקם הרצוי (שימו לב שהיא תתמצק כשהסוכר יתקרר).
מוסיפים מלח לפי הטעם, בערך כף מלח גס

בננות:
חוצים בננות באמצע, מפזרים סוכר דמררה(של סוגת😉) ומקרמלים עם ברנר

שערות חלבה וניל

הרכבה:
חותכים את הבריסקט לקוביות/רצועות עבות
מסדרים מעל בננות מקורמלות
מפזרים מעל את השערות חלבה
מטפטפים בנדיבות את הרוטב קרמל מלוח

בתאבון!
שתפו תמונות של מה שהכנתם

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s