חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ממרח לימון כבוש ושום קונפי [2019]

[get_ratings]/5
ממרח לימון כבוש ושום קונפי

ממרח לימון כבוש ושום קונפי. איך לא? בסו ויד.

🍋 אחרי מתכון החמוצים בסו ויד 🥒(מי שרוצה מתכון אצרף בתגובות), נעבור ללימון כבוש.
כמובן שאפשר לחכות לממרח הזה החל משבועות בודדים והמהדרין כובשים את הלימון גם שנה.
אני הייתי מעט חסר סבלנות, וזה השתלם לגמרי!

הוראות הכנה:

קונים לימונים, צהובים ונקיים עד כמה שאפשר. 🍋 שוטפים אותם היטב עם סבון שירד כל הלכלוך והאבק.
פורסים לפרוסות דקות. מפזרים מלח על כל פרוסה. דוחסים את הפרוסות לצנצנת, וממלאים אותה עד הסוף.
המלח יגרום לפרוסות הלימון להגיר נוזלים אבל אם נשאר קצת חלל, סוחטים מיץ לימון למלא את הצנצנת. לא מוסיפים מים!
מעל הכל קצת שמן זית שיאטום את העסק.

עכשיו כמו שאמרתי, או שנותנים לצנצנת לנוח חודשיים (כמה שיותר יותר טוב אפילו שנה), או כמוני, זורקים לסו ויד לטמפ' 85 ל-45 דק'. (אפשר גם לשעה – תשחקו עם זה, עניין של מרקמים).

מוציאים, ומקררים את הצנצנת על השיש. לא מי קרח! הצנצנת עלולה להתפוצץ.
למרקם של ממרח לערבל עם בלנדר. אצלי הבמיקס טחן את הכל בדקה אחת.

20190330 085803 scaled 1

בשלב הזה הוספתי 15 שיני שום קונפי (למי שלא יודע איך מכינים יש מתכון בתגובות), פפריקה מרוקאית ומעט סוכר עד שהגעתי לטעם שאהבתי.
יצא פגז! אתם חייבים לנסות יריב כבר ניסה והתמכר 🙂.

20190330 093927 min
whatsapp image 2020 05 03 at 21.42.19

שום שחור בסו-ויד

לפני 9 חודשים עשיתי את הניסוי הראשון שליבהכנת שום שחור בסוויד..לטובת הניסוי, הקרבתי את מכשיר…

המשך קריאה

ובתיאבון!

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

מתכונים נוספים

מוצרים מומלצים

מתכונים נוספים