מעשה במעשנה, מחבת יצוקה ועוגת בראוניז מתוקה

פתאום בא לי מנה מתוקה, להכין במעשנה! כן, לאפות משהו בביצה הירוקה.
לא מזמן הייתי בתערוכת מזון לשוק המוסדי. תערוכה שלא מוכרים בה שום דבר,
רק מציגים…
פוגשים אנשים ויוצרים קשרים. כך באים רעיונות ושיתופי פעולה.
באחד הימים הסתובבתי קצת בין הדוכנים, מציץ לכאן ובודק שם…
פתאום מישהו קורא לי "הי עוז…"

הסתובבתי ומולי עמד בחור עם חיוך ענק ואמר
"אתה עוז, נכון? אתה בטח לא זוכר אבל נפגשנו…
אני אלי מרסיאנו, הייתי אצלכם ופגשתי אותך…, אני גם חבר בקבוצה, בסודות המעשנה…"
ואני, קצת במבוכה אומר "האמת, לא בטוח שאני זוכר…"
"לא משנה…" אומר הבחור "…מה אתה עושה כאן?"
"אנחנו מציגים כאן…" אני עונה… "יש לנו דוכן…ואתה? מה אתה עושה כאן?"
"אני עובד בחברת סוגת…" עונה הבחור "גם לנו יש דוכן…"
מפה לשם מתחילים לפטפט ומתחילים לדבר על אוכל כמובן,
אני מספר לו שאני משתמש במוצרים שלהם
ועוד לפני שאני מסיים את המשפט…
הבחור מעמיס עלי כל מיני מוצרים, שקית ועוד שקית ועוד אחת ואני מחזיק שלא יפלו…
ועוד אחת ואני כבר מחזיק עם הסנטר ועוד אחת…עכשיו הן מגיעות לי עד האף…
תיקח, תבדוק, תנסה, ספר לי איך היה… ואני תיכף מתמוטט אבל מצליח להביא את כולן איתי לדוכן, מבלי להפיל אותן.

הבוקר ראיתי את אחת האריזות בארון…תערובת להכנת בראוניז
אתם צריכים להבין את המצב, תערובת מוכנה? אין מצב!
הנה העובדות…
ראשית, אני נשוי לקונדיטורית עם תעודות!
שנית, אני מאלו שמכינים הכל לבד.
אז גם אם אני "פלצן" אני צריך לפעמים להיות "פלצן-פרקטי"
ותערובת מוכנה, זה סופר פרקטי!

הגעתי בערב, הדלקתי מעט פחם בביצה הירוקה
ובזמן שהיא טיפסה לטמפרטורה של 165-175 מעלות…

הנחתי קנקן נירוסטה על הרשת עם 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%

בזמן שהשמנת התחממה לה, שמתי 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות במיקסר,
הוספתי שלוש ביצים ונתתי לתערובת להתערבב לה כשתי דקות.
הוספתי את שקית התערובת המוכנה של סוגת והמיקסר המשיך לערבב עד שקיבלתי תערובת בעלת מרקם אחיד. זה לקח בערך חמש דקות.

בשלב הזה הוצאתי את קנקן השמנת החמימה (בשום פנים ואופן לא רותחת) והכנסתי אליה 200 גרם שוקולד מריר משובח… שימס לו תוך כדי ערבוב.
שימנתי מחבת יצוק במעט חמאה מומסת, העברתי את התערובת אל המחבת, הפרדתי עוגיות אוריאו וסידרתי מעל.
את כל הכבודה הזו העברתי למעשנה שחיכתה בטמפרטורה של 175 מעלות, בערך לעשרים דקות עד חצי שעה.



בזמן הזה, מזגתי לקערת המיקסר שהספקתי לשטוף עוד 250 מ"ל של שמנת מתוקה, שתי כפות סוכר…והקצפתי לקצפת יציבה. את הקצפת הכנסתי למקרר

כשהקרום העליון של הבראוניז קצת מתייבש אבל המרכז מרגיש טיפה לח, אפילו טיפה לא יציב, רק אז מוציאים מהמעשנה ומניחים למחבת להתקרר.
את תערובת השמנת עם השוקולד שנקראת "גנאש" מזגתי מעל… הוספתי גם את הקצפת המתוקה שחיכתה במקרר…
פיזרתי מעל קצת שברי עוגיות אוריאו נוספות…
וזהו! לא צריך להגזים, נכון?



אפשר להוסיף לתערובת לפני האפיה, אגוזי מלך או לוז,
אפשר אפילו צנוברים קלויים.
אז אם יש לכם ביצים, לאפות במעשנה זה לאנשים אמיצים.

חומרים:

  • 1 שקית תערובת להכנת בראוניז של סוגת
  • 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות (רכה אבל לא נוזלית)
  • 3 ביצים
  • 200 גרם שוקולד מריר משובח
  • 2 כפות סוכר
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה 38% (חצי לגנאש וחצי לקצפת)

תודה לאלי מרסיאנו שנתן לי לנסות את הבראוניז
תודה ליריב שנתן לי במה
ותודה לי שהכנתי לילדים בראוניז בצורת עוגה

יצא פצצה!

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s