שווארמה (שלומי אשורי)

שווארמה ביתית על הגריל.

מרכיבים:

1. פרוסות דקות של בשר (אני מעדיף שילוב של כתף בקר ושל שוק/כתף כבש).

2. כמה קציצות גדולות ושטוחות (כמו המבורגרים) שאני מכין מבשר אסאדו. (*אין תוספת שומן על השיפוד מלבד השומן שמגיע בשוק הכבש ובקציצות/ההמבורגרים מהאסאדו).

3. במידה והוחלט לא להשתמש בקציצות אסאדו, יש לשים פרוסות שומן כבש (אליה) על השיפוד, בין נתחי הבשר.

4. בצל גדול.

5. שיפוד רחב (עדיף שיפוד בעל 2 שיניים.

הערות:

*הבשר בד"כ לא מתובל, התבלינים מפוזרים על הבשר לאחר החיתוך ולפני ההגשה (על מנת לא לשנות את טעם הבשר והתבלינים עצמם על ידי הצלייה.

אופן ההכנה: משפדים את הנ״ל על שיפוד בעל 2 שיניים (לפי הסדר הבא- שליש בצל, פרוסות בשר, קציצות, פרוסות בשר, שומן, פרוסות בשר, קציצות בשר, בצל וכו') ומניחים גבוה מעל המנגל (השיפוד אמור לקבל חום אבל לא אש ישירה). מסובבים אותו כל רבע שעה. ברגע שרואים (ומריחים) שהבשר מוכן פורסים את השכבה הצלויה החיצונית לאורך השיפוד ומחזירים להמשך הצלייה.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s