מרק בטטות (מור בק, צ'ופצ'ופ)

​ חורף, מרק בטטות,

הכנתי אותו חצי שנה יום יום אצל מר רושפלד, מתכון שנותן טעם הבטטה את מקומה, מבלי להעלים ,אלא לחזק

מ ק"ג בטטה נקבל 2 ליטר מרק, גרוסומודו

ק"ג בטטה חתוכה לקוביות בינוניות

בצל לבן גדול קלוף פרוס

שישה שיני שום

כף שטוחה פפריקה בשמן עדיף של Ayelet Venezia

קורט צ'ילי מקסיקני

מלח, מעט פלפל שחור גרוס דק

שמן זית לטיגון

100 ג"ר חמאה

700  מ"ל ציר עוף, 700 מ"ל ציר בקר, עדיף, אפשר ציר ירקות, יצא קצת משעמם…

250 מ"ל שמנת,

הכנה:

להזהיב קלות את הבצל , להוסיף שום ובטטות, לבחוש ולטגן על אש נמוכה עד התקרמלות, כלומר הבטטה מותיאה את נוזליה, ומתחילה להשחים ולהיתפורר מעט

להוסיף את הפפריקה ויתר התיבול

לבחוש היטב למשך כדקה וחצי

כל התהליך הזה מעצים את טעם הבטטה

אפשר להוסיף מעט קינמון מגורד, עדיף טחון טרי

להוסיף את הציר , לערבב, להרתיח, להנמיח לאש נמוכה עד ריכוך

זהו

לטחון, ואז להוסיף את השמנת, שיש לחמם מעט מראש

לערבב

תענוג

אפשר לצמצם מעט שמנת ולהוסיף בזילוף

כוסברה

אווז מעושן

אני מוסיף שבבי אסאדו מעושן שעוברים חריכה עד לקריספיות

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s