ספריבס טלה חתוך

ספייריבס טלה בסו-ויד

ספייריבס טלה בסו-ויד

פוסט קליל למסווד המתחיל,אחד המתכונים הפשוטים אך האהובים, מכין 3-4 שדרות כל פעם, לשימוש מיידי בתום ההכנה ואפילו לעיתים מכין כמות ומקפיא לשימוש עתידי ומהיר.את הספייריבס ניתן לתבל לפני הוואקום (לצמצום טעמי טלה/כבש ניתן למרוח חרדל ולתבל בתבלינים יבשים), אבל ממש לא חייב!!!ברמה האישית – מעדיף לבצע את תהליך קרמול הגלייז באווירה של 100-120 מעלות בגריל או בתנור.שימוש מיידי – דורש ייבוש ואז מומלץ מאוד למרוח גלייז (רוטב מצומצם) עם אופי מתוק ושפיצים של חריפות.שימוש לאחר הקפאה – הפשרה במקרר למשך 24 שעות או סוויד לכשעה וחצי על 60 מעלות בכל אחת מהשתיים נדרש ייבוש, מריחת גלייז וצריבה.לא נשברתם??? אז נתקדם

ספריבס טלה חתוך

ספייריבס טלה בסו-ויד

Shai Abramovitz
צלעות טלה בסו-ויד, פוסט קליל למסווד המתחיל,אחד המתכונים הפשוטים אך האהובים, מכין 3-4 שדרות כל פעם, לשימוש מיידי בתום ההכנה ואפילו לעיתים מכין כמות ומקפיא לשימוש עתידי ומהיר.
את הספייריבס ניתן לתבל לפני הוואקום (לצמצום טעמי טלה/כבש ניתן למרוח חרדל ולתבל בתבלינים יבשים), אבל ממש לא חייב!!!
ברמה האישית – מעדיף לבצע את תהליך קרמול הגלייז באווירה של 100-120 מעלות בגריל או בתנור.
שימוש מיידי – דורש ייבוש ואז מומלץ מאוד למרוח גלייז (רוטב מצומצם) עם אופי מתוק ושפיצים של חריפות.
שימוש לאחר הקפאה – הפשרה במקרר למשך 24 שעות או סוויד לכשעה וחצי על 60 מעלות בכל אחת מהשתיים נדרש ייבוש, מריחת גלייז וצריבה.
לא נשברתם??? אז נתקדם

כלי עבודה

  • מכשיר סו-ויד – המעלות מצוינות במידת צלזיוס
  • מיכל מים לסו-ויד
  • שקיות וואקום/זיפלוק
  • מכונת וואקום או טכניקות הוצאת אוויר מהשקית (בשקיות זיפלוק)
  • משקולות / חלוקי נחל
  • גריל / סיזלזון / סיזראל או תנור

מרכיבים
  

  • 1 שדירות טלה (1-גודל המיכל) בהתאם ליעד הנדרש
  • תבלינים יבשים רצוי אבל לא חובה
  • גלייז/רוטב ברביקיו אהוב חשוב מאוד (לטעמי)

הוראות הכנה
 

  • ממלאים את המיכל סו-ויד במים, רצוי במים חמים עלמנת לזרז את חימום המים במיכל
  •  מחברים את מכשיר הסו-ויד
  • מכוונים את מכשיר הסו-ויד ל 72 מעלות, מטעמי בטיחות מזון אני נוהג לצרף את הנתחים רק לאחר חציית 56 מעלות.
  • ממתינים שהמים הגיעו ל56 מעלות מניחים את הספייריבס במיכל מים, מניחים מעל את המשקולות וממשיכים בחיי היום יום למשך כ-14  שעות, לאוהבי נגיסות של הבשר ניתן להוריד טמפרטורה (עד 68 מעלות) ואו לצמצם שעות (לדעתי לא פחות מ 12 שעות).
  • לאחר 14 שעות מוציאים משקית הסו-ויד ומנגבים את הנתח מנוזלים, להבטיח צריבת מעטפת מיטבית אם מוותרים על גלייז או לאפשר מריחת גלייז ולהבטיח היצמדותו לנתח.
  • מורחים ראב/גלייז אהוב, ממליץ על משהו שמשלב מתיקות, קפה, צ'ילי, מליחות וכו'. המועדפים עלי הם גלייז של ג'ק דניאלס או bone sucking או בסגנון אסייתי(סויה, מייפל, מירין, צ'ילי, ג'ינג'ר, שום) ואו בירה של פרנצ'סקה וכן הלאה…..
  •  מניח את השדרות על הצד של העצמות, נותן לאווירת החום לעשות את שלה, בעיקרה קרמול הסוכרים מהגלייז וכן צריבה מצד שומן עד שהוא מקבל צבע רצוי.
  • לאחר הקרמול, להניח על לוח פריסה/בוצ׳ר למנוח הקלה (5-10 דקות) להימנע מצריבות החיך ודפנות הפה מסוכרים מבעבעים…לפרוס בקו השדירה ולמרוח בשאריות הגלייז, להחזיק בעצם ולשאוב….
  • בתאבון
    ספריבס טלה בגריל

מה עושים עם חלפיניו? (חלק ב’)

החריפות העדינה של החלפיניו, והארומות שלו, הופכות אותו אידיאלי לחמוצים.פעלתי לפי המתכונים הרגילים של ירקות חמוצים שאפשר למצוא בחיפוש בקבוצת הפייסבוק, ושיניתי רק את התיבול…
קרא עוד
74442705 10156927451941819 1014227724899713024 o 1c1FYwgs

בריסקט קרמל מלוח

בריסקט קרמל מלוח. בריסקט קרמל מלוח. באגפסט האחרון בין שלל המנות, הייתה מנה שנעלמה בשניות בודדות, מטורפת, מתוקה, מנחמת, ובעיקר מבאסת, כי תמיד אתה רוצה…
קרא עוד
getimage

שווארמה (שלומי אשורי)

שווארמה ביתית על הגריל. מרכיבים: פרוסות דקות של בשר (אני מעדיף שילוב של כתף בקר ושל שוק/כתף כבש). כמה קציצות גדולות ושטוחות (כמו המבורגרים) שאני…
קרא עוד
10568852 1140402332652042 5552916451349049517 n 1

ברזאולה (שלומי אשורי)

כאשר בא לי להכין ברזאולה אני תמיד חוזר למתכון ברזאולה של שלומי אשורי,  מתכון פשוט (להבנה) להכנה ומאוד מוצלח לדעתי,אז בואו נקפוץ אל המתכון !
קרא עוד

1 מחשבה על “ספייריבס טלה בסו-ויד”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Recipe Rating




אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

Shopping Cart