מתכון – ריזוטו מעושן עם בשר מפורק וירקות בגריל

למנה שלי ב”אתגר ציר הבקר” המפורסם, חיפשתי מנה שאי אפשר להכין בלי ציר איכותי, ותשלב את הכלים שבהם אנחנו עובדים בדרכים לא שגרתיות. בנוסף חיפשתי עוד דרך יצירתית לשלב בשר מפורק, שרבים מחברי הקבוצה מכינים על בסיס קבוע. התוצאה היא ריזוטו שבו המרכיב המעושן הוא האורז, הסו-ויד משמש לבשר המפורק ואת הירקות צליתי בגריל.

מצרכים
0.5 קילו אורז עגול לריזוטו (מזן ארבוריו או קרנוליני)
1 ליטר ציר בקר של דרום אמריקה בשרים
1 קילו בשר בקר לפירוק לשערות (למשל אונטריב).
1 דלורית.
2 קישואים
1 בצל גדול


תהליך הכנה
הכנת אורז מעושן:
מדליקים מעשנה עם שבבי עץ ומייצבים על טמפרטורה של 85-100 מעלות.
מחוררים תבנית אלומיניום עם קיסם (להקפיד על חורים קטנים שהאורז לא יפול).
מכניסים את האורז בשכבה אחידה עד כמה שניתן לתבנית, ואת התבנית למעשנה.
מעשנים במשך 4 – 6 שעות, מערבבים מדי פעם.
גרגרי האורז צריכים לקבל צבע קצת זהוב, וניחוח מעושן מדהים.

kRJ7PsUmg6XUKkik5tu5f6Qj gzj YcyBdC8wYFMeV3hGuD4rkF3Cyx3Ej6GjsD9d70sTF53ojcU7RQplvZOMcjUdvEo0WzGUj6RE6urYaXjwkNGMn qwx VKAGuKp6faTkBiXcj9po2B2Eqz0H0f2isxJGlP5gyJ1QVAwAl3pFbdkw WsbJvfnWK6OqSchWZ Pv27V2PtCE83tjyIYMNam1NGHTaYWLBkwnpPaaS6wbuwPSB7XMfoYEmrzKx1Qz jKZ6NUPpO157PnB GOPsM856zeSyo4doNxCahbz5yHaHXGZKMOYRm2YgRcV9kSvsoqLDXDZrWpe BvJ1VT9Dz3A1 dtzh1 nRmnYbsWoPrhz6rDJ4ECX62XnmSuPRYn9o1vAvavCVIrYDVT4 UHUNpa7i7kP7lWbN f6QqAaGJWhNX4AqHuYBmVXf0SmwaxYn8 nN4MvmgXMS9yBy9 1fY2dw6zmzD4mIdROQsAOegmzEzNZ NnIj5a3pZ6U2lk1lYqb7vC1BbxDtICACJli6Gyqsewes QxqwTs7ZnT7tVEXzB8zSWAI43 uSIefIDF M1oUpocIl7pfFgcBWMTkd13aWTAAvT33iDh9OSlEYz8I82YKqwKf2gk 2pcm8MO0JFLH8i6w8uk6a1i7Tov4Qib8Z4sdmRMePVI0BWnvtNU8gtCM0MrI zz76wex4 D8KeUwamoIjlbLA3eYwCmrHLxbS6nZ4f5ru7NDo6ZQE2tt9raw=w1287 h965 no
עישון אורז

בקר מפורק בסו-ויד:
ישנם מתוכנים רבים לבקר מפורק, אני תיבלתי את האונטריב במלח ופלפל בלבד, והכנסתי את הנתב לסו-ויד ל-20 שעות ב – 84 מעלות.
בסוף הבישול, מרוקנים את נוזלי הבישול לקערה ומקררים במקרר. אחרי הקירור תתקבל שכבת שומן שתפרד משאר הנוזלים.
מפרקים את הבשר לשערות ומקררים בנפרד מהנוזלים.

inzl9AZ4hwbXZ65DRTV2OBFjTf LftWVKdLCJE 3Aa765Tud5FRYh4kvpj0rWhE4 lHEUsPTzGcHsQB5f4x8zeS9l8HePnbkJ8X18TiJQ6MKpq PNlte3Ludprsjvuigpr3PTqzVFS88Wfg8t88J6XRVPT1KgR0YwxdtV vXJxfl2D7lLpJKmc9DMW RYSiaEGFcWxWWtOq xc BvA1ZBjQOMNP42rBqxwwXaL lylbWVuCFljZK9PlJXCefPMpFBLIDJt0dHKApHrKxET1f1Nvyw3DlQT8wNlkinPiYYYCBe0ReGgiiKIqugb6H7mevHLr Vsif9cTbvxoXxbdZi fpA6 pY8ba3BH84tdl5ztOgJMLeNxQcjuZtG YuOGxVP0A5oR8ypWMW9GxKz3y8HfmFIgiD6Nh BBHnx89C1XK0KzSoSsrCM9tHxHtx0auJQoygCNjLS2clJwISRunGjCy9ng9D0l1ug yBcaZsfh4KqCVfL3kwh4Bl2QPZMUvEQAcSYIigvkIPYXJlDRYl ATd9pZbgRoRWqhXY5PLiiQy43LXK1KaZjTMJEhNI9LLJpVZz33radO86NSv1gyviAA6TRN27DSIYTu7IJ0m0MjANbn6dZJr8t7v3ut3K6OCwJojxGC9BbsAH2nGprenbvPYVZ64A5jg5y3yqnu8CyDtDdQ Xw5Xrt2=w1287 h965 no
אונטריב מתובל לפני כניסה לסו-ויד


ירקות בגריל:
מדליקים גריל לטמפרטורה גבוהה – מעל 200 מעלות.
חורצים את השכבה החיצונית של הדלורית בחריצים בצורת שתי וערב.
חוצים אותה ומרוקנים את הגרעינים.
משמנים את השכבה החיצונית ומפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס. את המלח הגסה משפשפים לתוך הדלורית.
צולים את הדלורית במשך 45 דקות עד שעה, בתחילה על הצד החשוף כדי לקבל סימני צריבה, ולאחר מכן על צד הקליפה.
מוציאים את הדלורית ומשאירים לקירור.
פורסים פרוסות לאורך הקישוא, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל וצולים כ – 3 דקות מכל צד.
פורסים את הבצל לפרוסות בעובי 2 סנטימטר, ללא הקליפה. צולים כ – 3 דקות מכל צד.
מוציאים את הקישוא והבצל לקירור.
לאחר הקירור מוציאים את הבשר של הדלורית, פורסים את הקישואים לקוביות.
קוצצים את הבצל הצלוי לקוביות קטנות.

SR4BBTzQBTtklwTEhMZoZ9T Sr9k6MLKzJwxTyTdBOIQWzK xINZ4pvkZ6pZH29DublkaVa8vULX3zGKGSRL5fVPMzdhOn 9u21kU7iRa9viGGbpzCMO7vPZK8IrY9Ib7iljHtA97QEvrWTygIk1gsNDjXKKViwww81ymW Mhbp9T8ouJKtvQNRXAPdUchY80cC MrmSoJPF0ESEmHNb7iAl2vN7TKKGBA WRPhz7d1ZqNCNCc6G7Qt3pGavdI2j dJ7cgm8tha8bscVeokPQ Y46brlC ibIUfIniSQ7QDn9OEQ0law6oDGqu5bKFUeaqBFSsuMSTPgcrny9bJvDe2VyZDuFnti1xJx8uQ3uA0okQvK9rwlDDZTzJgs1P PwpYVTm0XcHzRCPIKV6LWJvR1 2S8tQhdb4C7i8H7ZGxwswxngZQJoxdoViB0EMQdhc5nVZO7pAsLQ6xq2OKRWcFEGDqGk7V7waCOFtrHu4DuljTb9yf5nmd0porO5VOacxt2fqvDvBslV6QO1F5VUuaTRr8EX3BxDlSA33 PZ0VGieSNzzosdGm4GrYwUeOn7gqunnRCyEBlRLmiCa2tENKDT8Hf6Uf83fEo lXN1qRw3G0AkrBs5UZO42Q GWRFjDfeIEaCsuQ2ylu6 voDcprLQhAt NwLAUrt7wXvU6rv7K H5FHmPcut=w1287 h965 no
דלורית בגריל
eyae helb2P9DWHOCO55sPXMGEQglZKNqdaL46M1bzaJ43sM6 3kuEx5gEFPy54V dpM9R7FzZcR5UJGxtm4zXrX7ykZomq13cKGmn JeNDbL1vU0i4azvsqEUAveVEfp 4SCqLBNuzuDu wfQoKSKmTKr8jlKZuUupc5MMmLSs8b4YDaJM01c7EMiMMzstRydnLzb caC xNDAb3YKdOaWMn iubLY9CKS7c7gZSxx5FNSod93f3CJw 8CwCA2s26kszwpfHLiLpQ 5Y4EJKVEVvDLwjEJeXWxDv7VTvJ8DSGwtce70OqpFAcjsyk7Eh jrUc RB0U8rMMdcXVsfYU8ZIRlED4d8TKpOD3N8SH i35EyTTL93 FnaRoFiQPVUTBO2WZtanoYhtIcCzZfzYrXI6lGL1UWU6Ff6G0E7XHneZy 9GXIw1hnuLpY5fAdEHF9BjxlFewqXLQhGpLA3jPXudYWKTDvBNnRmCtrwmYb2OZlr dh6Gt4uls9UQTc2DxIOLXDj 05Tg661J2w1bf0X6YNm196uavklsFNnyHuuIV3 TrqbIvkzzL9WrZYRhT7NJ7e6UbPSw7zDWNGwa JNLaql3ZdiBNC1P kFQdG7bFKFut L6mOD8BoPpnsTSQ3EIg5StWvXCrz2M667Fbl6xMAbK0GuvnvY5eCnqY7LFQrBNc74W=w1287 h965 no


הכנת הריזוטו:
בסיר, מביאים את ציר הבקר לרתיחה עדינה, משאירים על אש נמוכה.
מחממים מחבת גדולה בחום גבוה.
מפרידים את שכבת השומן מבישול האונטריב, ומכניסים למחבת להמסה, את הנוזל ניתן להוסיף לציר הבקר.
מוסיפים את הבצל, ומטגנים כשתי דקות.

G8759VP69mVRkB2R2X4kbtVpqbPtwbqZNml1Ca0zDp0uda25iWhThJ0KZppiOsHuzML9LMwYa ry6j1KGJ03pV31gpHiJfyYIXgsfw7S bbUBSy1PsNVawf3n8 NCVHloqok0hjbHM0A0D0xsHMszq3Ua0yOWekjRksMdyZQyiDfZ2ObbJrI5uUwNxm3nhnfFOou9HyjIarMCgtYtxUzt221OEoNnQN xS2GK643196nJ4K9qfBPEqL6Ey8FOyHu3WtqUDL6XKBFrj8hiRXqGb0sHjJUHrQcMGbBaCskeowswYMiXrOtYWlxK9hNsga5tSDjGnh WV92A6L83P543iMTK1SBStBsZKTW76B4c YNwShLGws7uNHNF5bGmCoXdVfU3a pt8RMbf4VVCdcqM02c9eZF0fJAvc q7cfnzbfdG3aXFtBZ9uzNyTlBxSWcf6Qgr 7qB5g hIcDZlXaMEE6TmK4Vy1qWTbPJ5IwXYBPL1mT8NBY6 SjyCBp47ICIu2OmMankB Pas ZBW2EtQnu9AqcAzPdD2YPguGS2i eGh7cCPxY8qwsX DY6IasoWG TF6PwTyiIWATgQUUCtVwiMgR3seJhhYNLhK7kUhIR5pGtUThp 9wnkAnNMeduaEIFTTj9gblFc07Y6UdeSWqCAJwORcP8RmZB VC25kn GJJTpkJRiu=w1287 h965 no
שומן מוצק מהאונטריב משמש כשומן לריזוטו במקום חמאה


מוסיפים את האורז המעושן, ומטגנים תוך ערבוב ווידוא שכל האורז מצופה בשומן המומס. כ- 3 דקות.
מתחילים להוסיף את ציר הבקר, בכל פעם מצקת או שתיים. האורז צריך לשחות בנוזלים בשלב הראשון, ולאט לאט להתייבש. בכל פעם שהוא קצת מתייבש, מוסיפים מצקת נוספת של ציר.


מבשלים את האורז בציר בסה”כ כ – 20 דקות, בכל פעם שהוא קצת מתייבש, מוסיפים מצקת ציר.
כשהאורז מתרכך ומגיע למרקם אל-דנטה. מוסיפים את בשר הדלורית, קוביות הקישוא ושערות מהבשר המפורק, ומערבבים.

Ek23p 4vlQZOPNAD0liWzSPNDcq VzJ4n XopMBHB120gKN YSypbbZaXnUq8Lok xO6TCbiOCOky9I6Lwjq3NXihncGcbR6hMgp nwx jdf0WT1BfIxPCZkIgfbYADkNQzZ2C8TGkWcjoRplCKBcHnxDvFP v6Hhuambdi76KuY2s1INLljNa1o8ZmhJCa4d5qRNPuiDLnlJOqeLs6SNxE4tQdTU8bkCZcK1fDWDuQgzAluITwTnRGU2UDt4GnS0A1671ls7kI25zWsXDEJijtgn1Qn9oO1w7qWNAa8NaEGXZRG iJPKB 02zSuM BouGXGx04vrrt vr Pi9MnoLBqvSIgWvcuwAOukFi6bx55ak8gaOjXx863vzS6TpznWdtAWh4N6gXQ6R9MAhGTS5BGrEUatgxzQZScXG ZPcTxExYbOR2rJyBwafVMnLoMamdo5rnxnd3v9bb9I855ddQQI8efcRiY9quy k8eAfse5m9 YUFPjg55NhbRau AoWID9DVjvfBRVx9eCiwPtQu5pVzqPcW779qkT5JGYqn bTq6z29tolY2IRbeGI3V14cmN85U dapwxD5Oto1bZ9GAIl7 R5ls dugXMvKKfm BTq75OUejAuUy 1eU QCn4x837D0hpCrN2dlTzmCEaujmVnjmn2EYNL8s4v95kHVttMhXCnq55Q=w1287 h965 no


מכבים את האש ונותנים לתבשיל לנוח עוד כ – 5 דקות לפני ההגשה.
ניתן לקשט את המנות בשיערות בשר נוספות, ובעשבי תיבול קצוצים.

GYji43fIX1mB3DLSfslAET5XjYakydoqo5ZqCXiIutFRiqSf1 Sq6B fmm2S to1FVTZJQxDWKBwgHpA7KoCUsVgHBujTNFryG0Vw38nm ZVGMaARDbKg2ynmTids A9ecIpeaTag ku0s7mkRneld 9YYBjYnAcPCEagKPuFVi861hC5vu O7tKwN9tx63Uo39H2MmaiuDGB417kmKY0gwthjEH6AkcWzaKbT4Thk yUcwrM2Bt KVq6BZPUy30WbDOWKs4OQLUwKJAu5dYt2cYaAa498M61XcZ4TswmH gd2GnmUjnQgl7Hzv6AVKBhZQE5nvopiz0Z8rsD1LHNTnoPZc3egZ1t7nbFOBzmGVa5lGROazpauh4ebQXIa9Idc1Zc vZOAyk4dIe5CqCQ9LO2iqrXIRdVzxAbUEHkb0XBt9thBrH88bfvO7e5X71WIbZW5I5cVkgugMBU0oRLLeFat7gUnQgIFrA2xBYA0ph2cL MHpYdsEQ0SUFobMaej2XZYPQfeUEYC9MkjYnomAdPJbKlD3HjPT KaZvEMSND0IPDfvXHR1AY1WSbGaPzS VOoRkpYI4Zj1 0Xm1kw39bd3cNY5WKHj3a rp6q9X8P92c4cQm9sFDpdu2hEvwb7S1z6E7Qc7sTOBW0Z9DrRdtf9MLSn5aT5V29GBRQakIJWFyrdkC6o=w1287 h965 no

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

Shopping Cart