אחד המתכונים שהילדים שלי הכי אוהבים הוא חזה עוף וירקות ברוטב קארי צהוב. נתחים עסיסיים של חזה עוף שעבר סו ויד, שוחים ברוטב קוקוס עם ריח מדהים של קארי וסביבם המון ירקות שספגו את הרוטב. מנה שהולכת נהדר עם אורז לבן.
למתכון כמה יתרונות – 1. לא חייבים להפשיר את העוף. 2. שני המצרכים הבסיסיים – קארי וקרם קוקוס נשמרים המון זמן במקרר או בארון. 3. כל ירק מתאים.
המתכון בקיצור – מסוודים חזה עוף 60*2. חצי שעה לסיום מרתיחים קרם קוקוס בווק, כשהוא מצטמצם מוסיפים קארי ירוק, ובוחשים. מוסיפים קרם קוקוס, סויה, סוכר וקפיר ליים, מביאים לרתיחה ומוסיפים ירקות לבישול של חצי שעה. כשהכל מוכן חותכים את העוף ומוסיפים לרוטב.
כמה מילים על קארי – אני מחזיק במקרר 4 סוגים של משחת קארי תאילנדי:
- קארי צהוב – ריחני ונהדר, חריפות עדינה, מתאים מאד לילדים
- קארי ירוק – חזק יותר, חריפות בינונית, לחובבי חריף
- קארי מסמן – ארומטי מאד, חריפות בינונית, לחובבי חריף
- קארי אדום – חריך מאד, למקצוענים בלבד 🙂
כמה מילים על קוקוס – קרם קוקס ונוזל קוקוס
קרם הקוקוס מכיל כמות גבוהה יותר של שומן מנוזל הקוקוס (21% מול 7% בפחיות שהיו לי), לכן הוא מתאים יותר ל'פתיחה' של הקארי השומני, ויוצר רוטב סמיך יותר. במתכון שלנו נשתמש בפחית של קרם קוקוס ופחית נוספת של נוזל קוקוס, אבל אפשר בהחלט להתשמש בשתי פחיות של קרם קוקוס.
מצרכים:
- 1 קילו חזה עוף
- 1 פחית קרם קוקוס
- 1 פחית נוזל קוקוס (אם אין, אפשר להשתמש בעוד פחית של קרם קוקס)
- 1 כף גדושה משחת קארי צהוב
- 2 כפות סויה
- 2 כפות גדושות סוכר חום
- 2 עלים של קפיר ליים (סוג של עלי לימון עם ריח משגע)
- בצל חתוך לקוביות של 2*2
- גזר חתוך לקוביות של 2*2
- תפוח אדמה חתוך לקוביות של 2*2
- בטטה חתוכה לקוביות של 2*2
- חציל חתוך לקוביות של 2*2
- להגשה – סיר אורז לבן
הכנה:
- מווקמים ומסוודים את חזה העוף – אני מסווד על 60 מעלות במשך שעתיים לעוף טרי ושלוש שעות לעוף קפוא
2. חצי שעה בערך לפני הארוחה – מניחים ווק גדול על הלהבה הגדולה ביותר, מוסיפים פחית קרם קוקוס ומביאים לרתיחה
3. אחרי 4-5 דקות, נתחיל לראות שקרם הקוקוס מצטמצם ומתחיל להפריש שומן – זה הזמן להוסיף כף גדושה של קארי צהוב ולבחוש עד שהקארי נמס בקוקוס
4. מתבלים את הרוטב בסויה, סוכר חום ועלי קפיר ליים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך
5. כשהרוטב חוזר לרתוח – מוסיפים את הירקות. ירקות שצריכים בישול ארוך נוסיף מיד (בצל, גזר, תפו"א, בטטה, חציל), ירקות שצריכים בישול קצר נוסיף 5 דקות לסיום (ברוקולי, פטריות…)
6. כשהרוטב עם הירקות רותח, מעבירים אותו לאש קטנה ומבשלים כחצי שעה, עד שכל הירקות רכים. מכבים את האש.
7. מוציאים את העוף משקית הואקום, מיבשים וחותכים לחתיכות של 1*1
8. מפזרים את העוף על הרוטב, מערבבים טוב ומגישים עם אורז לבן.
הצעות לשיפור –
- שרימפס במקום עוף
- עוד ירקות
- הוספת עלים טריים של בזיליקום, פטרוסיליה או כוסברה בהגשה
- פיזור בוטנים שבורים וקלויים על המנה
תגובה אחת
מתכון נהדר !!!!
למי שאין סו-ויד אפשר לחלוט את החזה עוף למשך כשעה. מומלץ להשתמש בטרמומטר כדי לוודא הגעה לטמפ יעד