חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

חזה עוף וירקות ברוטב קארי צהוב

[get_ratings]/5
img 20200121 191854
מנה מעולה שילדים אוהבים – עוף וירקות בקארי צהוב

אחד המתכונים שהילדים שלי הכי אוהבים הוא חזה עוף וירקות ברוטב קארי צהוב. נתחים עסיסיים של חזה עוף שעבר סו ויד, שוחים ברוטב קוקוס עם ריח מדהים של קארי וסביבם המון ירקות שספגו את הרוטב. מנה שהולכת נהדר עם אורז לבן.
למתכון כמה יתרונות – 1. לא חייבים להפשיר את העוף. 2. שני המצרכים הבסיסיים – קארי וקרם קוקוס נשמרים המון זמן במקרר או בארון. 3. כל ירק מתאים.

המתכון בקיצורמסוודים חזה עוף 60*2. חצי שעה לסיום מרתיחים קרם קוקוס בווק, כשהוא מצטמצם מוסיפים קארי ירוק, ובוחשים. מוסיפים קרם קוקוס, סויה, סוכר וקפיר ליים, מביאים לרתיחה ומוסיפים ירקות לבישול של חצי שעה. כשהכל מוכן חותכים את העוף ומוסיפים לרוטב.

כמה מילים על קארי – אני מחזיק במקרר 4 סוגים של משחת קארי תאילנדי:

img 20200121 185548
מימין לשמאל – קארי צהוב, ירוק, מסמן ואדום
  • קארי צהוב – ריחני ונהדר, חריפות עדינה, מתאים מאד לילדים
  • קארי ירוק – חזק יותר, חריפות בינונית, לחובבי חריף
  • קארי מסמן – ארומטי מאד, חריפות בינונית, לחובבי חריף
  • קארי אדום – חריך מאד, למקצוענים בלבד 🙂

כמה מילים על קוקוס – קרם קוקס ונוזל קוקוס

img 20200121 183408
קרם קוקוס, נוזל קוקוס וקארי צהוב – גיבורי המתכון שלנו

קרם הקוקוס מכיל כמות גבוהה יותר של שומן מנוזל הקוקוס (21% מול 7% בפחיות שהיו לי), לכן הוא מתאים יותר ל'פתיחה' של הקארי השומני, ויוצר רוטב סמיך יותר. במתכון שלנו נשתמש בפחית של קרם קוקוס ופחית נוספת של נוזל קוקוס, אבל אפשר בהחלט להתשמש בשתי פחיות של קרם קוקוס.

מצרכים:

  • 1 קילו חזה עוף
  • 1 פחית קרם קוקוס
  • 1 פחית נוזל קוקוס (אם אין, אפשר להשתמש בעוד פחית של קרם קוקס)
  • 1 כף גדושה משחת קארי צהוב
  • 2 כפות סויה
  • 2 כפות גדושות סוכר חום
  • 2 עלים של קפיר ליים (סוג של עלי לימון עם ריח משגע)
  • בצל חתוך לקוביות של 2*2
  • גזר חתוך לקוביות של 2*2
  • תפוח אדמה חתוך לקוביות של 2*2
  • בטטה חתוכה לקוביות של 2*2
  • חציל חתוך לקוביות של 2*2
  • להגשה – סיר אורז לבן

הכנה:

  1. מווקמים ומסוודים את חזה העוף – אני מסווד על 60 מעלות במשך שעתיים לעוף טרי ושלוש שעות לעוף קפוא
img 20200121 191126
העוף יוצא עסיסי מאד מסו ויד ב- 60 מעלות. אם יש אזורים ורדרדים – הם יקבלו בקרוב חום מהרוטב וילבינו

2. חצי שעה בערך לפני הארוחה – מניחים ווק גדול על הלהבה הגדולה ביותר, מוסיפים פחית קרם קוקוס ומביאים לרתיחה

img 20200121 183839
קרם הקוקס רותח

3. אחרי 4-5 דקות, נתחיל לראות שקרם הקוקוס מצטמצם ומתחיל להפריש שומן – זה הזמן להוסיף כף גדושה של קארי צהוב ולבחוש עד שהקארי נמס בקוקוס

img 20200121 184156
הקרם מצטמצם ונפרד מהשומן
img 20200121 184235
מוסיפים כף קארי לקרם
img 20200121 184304
מערבבים עד שהקארי נמס בקוקוס

4. מתבלים את הרוטב בסויה, סוכר חום ועלי קפיר ליים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך

5. כשהרוטב חוזר לרתוח – מוסיפים את הירקות. ירקות שצריכים בישול ארוך נוסיף מיד (בצל, גזר, תפו"א, בטטה, חציל), ירקות שצריכים בישול קצר נוסיף 5 דקות לסיום (ברוקולי, פטריות…)

img 20200121 185137

6. כשהרוטב עם הירקות רותח, מעבירים אותו לאש קטנה ומבשלים כחצי שעה, עד שכל הירקות רכים. מכבים את האש.

img 20200121 191754
אחרי חצי שעה בישול – הירקות רכים וספוגים ברוטב

7. מוציאים את העוף משקית הואקום, מיבשים וחותכים לחתיכות של 1*1

img 20200121 191237
חותכים את העוף לקוביות

8. מפזרים את העוף על הרוטב, מערבבים טוב ומגישים עם אורז לבן.

img 20200121 191816
העוף על הרוטב
img 20200121 191854 1
ערבוב והגשה

הצעות לשיפור –

  • שרימפס במקום עוף
  • עוד ירקות
  • הוספת עלים טריים של בזיליקום, פטרוסיליה או כוסברה בהגשה
  • פיזור בוטנים שבורים וקלויים על המנה

ובתיאבון!

תגובה אחת

  1. מתכון נהדר !!!!
    למי שאין סו-ויד אפשר לחלוט את החזה עוף למשך כשעה. מומלץ להשתמש בטרמומטר כדי לוודא הגעה לטמפ יעד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

מתכונים נוספים